7 gyümölcs, amit bátran fogyaszthatsz a diéta alatt is

A diéta alatt sem kell lemondanod a gyümölcsökről, csupán meg kell válogatnod, melyeket fogyaszthatod.

Amikor diétázunk, sokszor előfordul, hogy hiányzik életünkből az édes íz. Ilyenkor több lehetőségünk is van: az egyik, hogy készítünk egy mentes sütit, iszunk valamilyen cukormentes üdítőt, vagy eszünk egy kis gyümölcsöt. Nyilván az utóbbi a legegészségesebb, így ezt ajánlatos választani, azonban nem mindegyik diétakompatibilis.

A gyümölcsöket általában azért iktatják ki a diétázók az étrendjükből, mert magas a cukortartalmuk, pedig, ha jól választunk, bátran majszolhatjuk őket.

A málna egész évben elérhető fagyasztott formában

Málna

A málna azért szuper, mert nem feltétlenül kell, hogy szezonja legyen, hiszen szinte minden nagyobb áruházban van fagyasztva is. 100 grammban csupán 4,4 gramm cukor van, és csak 52 kalóriát tartalmaz. Rakd bátran turmixokba, a zabkásádba, vagy edd magában. A málnának egyébként magas a rost-, a C-, K-, E-vitamin- és folsav-, továbbá a vas-, a kálium- és a mangántartalma. Ezen kívül tartalmaz tiamint (B1-vitamin), riboflavint (B2-vitamin), niacint (B3-vitamin), pantoténsavat (B5 -vitamin), B6-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, cinket és rezet is.

Barack

Szinte nincs olyan szervünk, amelynek ne tenne jót az őszibarack. Tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, ráadásul sokféleképp elkészíthető. Az őszibarack 100 grammja 41 kalóriát tartalmaz, egy átlagos méretű gyümölcs tehát kevesebb mint 60 kalóriát, ráadásul nincsenek benne telített zsírsavak, koleszterin vagy nátrium. A barack 85 százaléka víz, ennek ellenére eltelít, mivel magas a rosttartalma.

Citrusfélék

A citrusféléknek a legalacsonyabb a cukortartalmuk, így bátran fogyaszthatóak a diéta alatt, ráadásul C-vitamin-tartalmuk is igen magas. Egy közepes grépfrút 8,8 gramm cukrot, egy lime 0,7 grammot, egy közepes narancs 12,3 grammot, egy citrom pedig 1,8 gramm cukrot tartalmaz.

A citrusfélék szuperül beilleszthetőek a diétába

Eper

Az eper, hasonlóan a málnához egész évben kapható fagyasztott formában, így könnyedén beszerezhető. Ennek a gyümölcsnek is nagyon alacsony a cukortartalma, hiszen 100 grammban 4,9 gramm van, és csak 32 kalóriát tartalmaz. Az eper sok rostot tartalmaz, C-vitamin-tartalma pedig meghaladja a narancsét.

Az epernek is egészen alacsony a cukortartalma

Még több fogyókúra:

Címlapról ajánljuk