Gyereknapra szeretettel

Május utolsó vasárnapja a gyerekeké - mi már most adunk pár tippet, hogy mit ennének szívesen ezen a napon!

A gyerekek ízlését sokszor nem egyszerű eltalálni, de azért van pár étel, amivel nagyon nem foghatunk mellé. A nagymama főztje, a klasszikus ízek és az egyszerű, ízletes fogások általában meghódítják őket. És, mivel reméljük, lélekben egy kicsit mindenki gyerek maradt, vasárnap mi is jót nosztalgiázhatunk kedvenc gyerekkori fogásainkból!

  1. 1.

    Borsóleves csirkeszárnnyal

  2. 2.

    Leves paradicsomból ahogy Fahéj készíti

  3. 3.

    Lizus Néni omlós grízgaluskája

  4. 4.

    Tiroli túrós rétes

  5. 5.

    Tejberizs mazsolával és gyümölccsel

  6. 6.

    Mamikánk nyári levese

  7. 7.

    Aranygaluska ahogy a nagymamám készíti

  8. 8.

    Túrós labdabukták

  9. 9.

    Klasszikus szilvás gombóc

  10. 10.

    Jókai bableves ahogy Fahéj készíti

  11. 11.

    Tócsni azaz krumplilepény

  12. 12.

    Sült csirke gombás töltelékkel

  13. 13.

    Nyírségi gombócleves Kittitől

  14. 14.

    Bodzaszörp tartósítószer nélkül

  15. 15.

    Málnahab nagyi módra

  16. 16.

    Ízes krumplifőzelék

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!