r
Nosalty Logó

Túrós labdabukták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Túrós labdabukták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 674 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 3373 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 281 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 674 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.7 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3373 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 281 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Közben a sütőformát egész vékonyan kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy nagyobb pogácsa vagy fánk kiszúróval kiszaggatjuk.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd a cukrokkal és a tojással alaposan összeforgatjuk.
  2. Minden tészta közepére rakunk 1 teáskanálnyi tölteléket.
  3. A tésztát a kezünkbe fogjuk, a széleit batyu szerűen összefogjuk, összenyomjuk, majd gombócot formázunk.
  4. A buktákat az előkészített formába rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni.

Lekenni

  1. A bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal.
  2. 180 fokon 23 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36*5
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2120
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 241
  • Össznézettség: 371165
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós labdabukták
Andi80_ 380 recept

Hajnali ötkor kidobott az ágy. Sajnos vagy épp szerencsére, kiskorom óta nagyon rossz alvó vagyok. Ma el is határoztam, hogy nem tétlenkedek, hanem valami finomsággal lepem meg a családot, mire felkel. Volt a hűtőben túró, ezért bedagasztottam egy adag édes, kelt tésztát, és kerek buktákat készítettem túrós töltelékkel. Nemrég kaptam Páromtól egy ovális kerámia tálat, amit most ezekkel a buktalabdákkal avattam fel. Nem csináltam túl édesre, mert a férfinép inkább így kedveli. Aki szereti, reszelhet citromhéjat a töltelékbe, vagy gazdagíthatja mazsolával is. A szaggatás során keletkezett egy kevés hulladék tészta, amit újra összedolgoztam, kicsit kelesztettem, majd apró korongokat szaggatva, forró olajban kisütve lett pár darab fánkgolyó.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Címlapról ajánljuk