r
Nosalty Logó

Túrós labdabukták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 674 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 3373 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 281 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 674 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.7 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3373 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 281 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Közben a sütőformát egész vékonyan kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy nagyobb pogácsa vagy fánk kiszúróval kiszaggatjuk.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd a cukrokkal és a tojással alaposan összeforgatjuk.
  2. Minden tészta közepére rakunk 1 teáskanálnyi tölteléket.
  3. A tésztát a kezünkbe fogjuk, a széleit batyu szerűen összefogjuk, összenyomjuk, majd gombócot formázunk.
  4. A buktákat az előkészített formába rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni.

Lekenni

  1. A bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal.
  2. 180 fokon 23 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36*5
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 281
  • Össznézettség: 328963
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós labdabukták
Andi80_ 380 recept

Hajnali ötkor kidobott az ágy. Sajnos vagy épp szerencsére, kiskorom óta nagyon rossz alvó vagyok. Ma el is határoztam, hogy nem tétlenkedek, hanem valami finomsággal lepem meg a családot, mire felkel. Volt a hűtőben túró, ezért bedagasztottam egy adag édes, kelt tésztát, és kerek buktákat készítettem túrós töltelékkel. Nemrég kaptam Páromtól egy ovális kerámia tálat, amit most ezekkel a buktalabdákkal avattam fel. Nem csináltam túl édesre, mert a férfinép inkább így kedveli. Aki szereti, reszelhet citromhéjat a töltelékbe, vagy gazdagíthatja mazsolával is. A szaggatás során keletkezett egy kevés hulladék tészta, amit újra összedolgoztam, kicsit kelesztettem, majd apró korongokat szaggatva, forró olajban kisütve lett pár darab fánkgolyó.

Hozzászólások

dtk---75

Szia. Mennyi por eleszto kell bele? itt mexikoban meg nemtalaltam friss elesztot

Tunde Kecskemeti

Szia! Nálunk 7g-os az éleszt?. Egy zacskóval szoktam egy fél kg liszthez. Persze függ a lisztt?l és az éleszt?t?l is. Ez olyan megközelít? mennyiség. Majd kitapasztalod :)

dtk---75

Köszönöm

Zsuzsamama56

Andikám!Annyira ötletes,hogy ez nekem miért nem jutott el idáig,Köszi!

Andi80_

Köszönöm szépen :-)

breni

Szia! Életem els? buktájának választottam a receptedet. Hihetetlenül finom lett, 4 f?s ebédnél ennek az adagnak nem volt ideje kih?lni, negyed óra után csak az illata maradt. :) Puha, könny?, felejthetetlen élmény... :) Én lekvárosat is csináltam, úgy is mennyei. Köszi a receptet!

Andi80_

Nagyon örülök, kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Volt egy eddigi favorit bukta receptünk, amit most erre fogunk lecserélni :) Én mondjuk minden ilyesmihez vajat használok, most is így tettem. De minden másban követtelek. Köszi! :)

Andi80_

Nagyon szívesen :-)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a receptet! ISTENI FINOM!!!!!!!!!! Ezt nagyon elmentem!! Köszönöm!! :)

Andi80_

Nagyon szívesen :-)

bumi

Megcsináltam :-D Lekvárt tettem be, de nekem a gombóc formálás gondot jelentett, mindig szét akart nyílni ! Van ennek valami trükkje? Ami szétnyílt azzal utána nem is tudtam mit kezdeni, nem lehetett összefogni akármennyire is próbáltam, azt csak simán odaraktam a többihez, azok tartották :-D ..... de finom :-D

Andi80_

A lényeg, hogy jó szorosan kell összecsípni. Ha kicsit lisztes az a rész, ahol ezt szeretnéd tenni, akkor nem fog összeragadni, csak szétnyílni. Érdemes a lisztezéssel vigyázni. Pár alkalom és biztosan tökéletes lesz ;-)

kitti25

Szia, Nagyon nagyon nagyon finom :) Köszönöm :D Mentettem :D Kitti

Andi80_

Nagyon szívesen :-)

Törölt felhasználó

Ezzel tudod megsütni: http://kemencebolt.hu/

Egyetlen Rózsa

Nagyon finom,de legközelebb dupla adagot csinálok!

Törölt felhasználó

Kedvencünk! Els? sütés alkalmával a kölykök (2 és 4 évesek) jártak rá a tepsire és kettesével vitték magukkal. :D

katimacko

Másfél adaggal indultam neki egy inox tepsiben.Az 500g túró kevésnek bizonyult, így a végén lett 5-6 db szilvalekváros is benne.Igazán egyszer? és finom édesség,köszönöm a receptet :-)

Domcs4

Ha kelt tésztát készítek,(ami s?r?n el?fordul) akkor csak ezt a receptet használom,imádjuk! :)

Mamokam0129

Kedves Andi! A 36*5 cm-es tepsi méretet nem értem. A 36 az egyik oldal hossza, az 5 cm a magasság? Akkor mekkora méret? a rövidebb oldal? Elnézést kérek az értetlenségemért, de már jártam úgy, hogy a kelt tésztát nem megfelel? méret? tepsibe tettem és ugye nem kell mondani, hogy mi lett a végeredmény. Válaszát el?re is köszönöm.

witch

A story-ban irja, hogy ovalis, en kerekre tippeltem.

Mamokam0129

Köszönöm a válaszát, én is kerekre gondoltam a kép láttán; ovális tálat a legritkábban használunk, nekem nincs is. Jó lenne tudni, hogy helyette mekkora tepsit használjunk.

Mamokam0129

Kedves Andi! Mekkora méret? tepsit javasolsz, vagy még inkább tortaformát (minden méret? van), mert ilyen ovális süt?tálam nincs. Segítséged el?re is hálásan köszönöm, nagyon szeretném ezt a túrós csodát megsütni a fiamnak!

Andi80_

Szia, A 20*30 cm-es tepsi elegend? lehet, de ha pár centivel nagyobb van, akkor az is jó. Torta formából a méretesebbet, kb. 26 cm átmér?j?t javasolnám. Kellemes sütögetést kívánok! :-)

Mamokam0129

Hálásan köszönöm, sokat segített! Minden jót kívánok!

Animani67

Szia Andi:)Az el?bb lett kész a recepted alapján a túrós buktám.Azt kell mondjam ez valami mennyei finom.A férjem még forrón elpusztította majdnem a felét:)Ebb?l a mennyiségb?l nekem lett egy nagy kapcsos torta forma meg egy pici torta forma.Mostantól ez a recept lesz a kedvencem,köszönöm,hogy megosztottad velünk:)Rengetegszer fogom sütni:)Szép napot kívánok:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!