r
Nosalty Logó

Lizus Néni omlós grízgaluskája

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Lizus Néni omlós grízgaluskája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 285 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 71 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 285 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 219 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb tálba kanalazzuk a búzadarát, ráütünk egy szép házivagy bio tojást, megsózzuk, végül a fagyos zsírral szép simára keverjük. Ha nehéz keverni, egy tk vizet adhatunk hozzá. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű.
  2. Legalább egy fél órát pihentetjük. (A pihentetés alatt a dara dagadni fog egy keveset, amitőlkicsit sűrűbb lesz a keverék.)
  3. Ezután óvatosan a csendesen forró levesbe(vagysós vízbe) kanalazzuk, röpke1percig csendesen forraljuk, majd letakarjuk.
  4. 1-2 tisztakonyharuhát teszünk a fedőtetejére, és a gőzben hagyjuk még dagadni legalább 30 percet, de ha hagyjuk tovább, akkor még könnyebb, omlósabb lesz. :)
  • Elkészítettem: 600 alkalommal
  • Receptkönyvben: 542
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 58163
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Ajánló

Húslevesben főzve az igazi!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már édesanyám is küszködött, hogy a grízgaluskája puhára sikerüljön, mikor főzte az "aranylevest" (húgommal hívtuk így az aranyló-csillogó húslevesét). Én addig folytattam ezt az idegtépő hagyományt, míg Lizus Nénink (aki kelt tészta sütésre is megtanított) meg nem mutatta az Ő módszerét. "Nagyon egyszerű- mondta: 5 kanál dara, egy tojás, csipet só és egy kanál fagyos zsír. Az fontos, hogy a zsír fagyos legyen! Jól átkevered, hagyod legalább 30 percet állni, de állhat tovább is. Azután csendesen fövő levesben, lassú tűzön főzöd egy percig, majd elzárod a tüzet alatta, hogy a gőzben puhuljon! Ha hirtelen főzöd nagy tűzön, akkor nem tud a dara kedvére dagadni. Grízgaluska az "gőzgaluska"; próbálj így emlékezni...menni fog!" Nagyon hálás vagyok ezért is Lizus Néninek, mert az elmúlt 40 év alatt valószínű több százszor készítettem sikerrel! 

Hozzászólások (12)

pussycat

Hu ezt bizti kiprobalom! Szeretem a grizgaluskat, de ritkan sikerul ugy hogy ne menjen szet a vizben. Nagyon koszi Tormika, sok puszi, Csuki:))))

Torma

Szicsi Csukkanc! Csak csendesen fovo vizbe; aztan hagyni a gozre a dolgot :))) T

Éva-Anyóca

Mekkora ötlet! :D Köszönöm, örülök, hogy megtaláltam, mentve, vasárnap próbálva. Hááát! panasz volt a hosszú télre, télies tavaszra, most itt a nyár, megkaptuk, nem panaszkodhatunk..., izzadunk is éjjel-nappal ezerrel! :) :( Éva-Anyóca

Torma

Szia Éva- Anyóca! Hát sajnos megbolondult az id?járás világszerte....csak élvezzük a jó id?t, a többit meg el kell viselni... Hogy mentek a gyerekek a vizsgákon? Miket f?ztél-sütöttél ballagásra? Remélem minden jól ment és nem kell tovább stresszelni.... Minden jót a nyárra, üdv, Torma :)

Éva-Anyóca

Kedves Torma! Valahogy Afrikába, vagy nem is ott, de tuti mediterrán térségbe volt anno ilyen id?, és tényleg felbolydult, itt kissé fura, de állítólag most már a mi kis országunkban is ilyen s?t!!!! nyarakra kell számítanunk.:) El kell viselni, tényleg...:) Vízpart lenne a jó, de nekünk nem adatott meg... A lányunk felvételije sikerült, azaz a helyi gimnáziumba felvették, nagy örömére, és a mi nagy örömünkre, jöv?héten 27-én kell beíratkozni...:) Ballagást elrontotta a pocsék id?, hisz ?szies tavasz volt május 31-én, állandó borulás, hol es?, szakadó es?, jéges?, és még sokaknál be is volt gyújtva!!!!!!!!!!!! - ezért nem lehetett az iskola udvarán a ballagás, a F?templomban volt, szép volt, de nem az az igazi, amit mindenki ismer, ( nyár, napfény, megszokott iskolaépület, stb. ),.....illetve vár..:) Hát azért szép és jó volt.:) Neki a bankett május 30-án volt, meleg étellel, beszélgetéssel, zenével és tánccal.:) Délutáni ballagás, így vacsora volt.:) Menüsor: rizibizi, lilahagymás-burgonyás majonézes sali, rántott karfiol, csirkemáj baconbe tekerve, csirkemell füstölt sonkával töltve és kirántva, rántott sajt, sült-fokhagymás csirke alsó comb. Sütik: sajtos pogi, meggyes rétes, túrós rétes, gesztenyés keksztekercs, kávés keksztekercs, kávés szelet. Anyósomtól kapott egy karamelles-tejszínes tortát, és nyitott ballagási emlékkönyv alakú, szép idézetekkel teleírt égetett cukor tortát !!!!írás tojásfehérjéb?l.. csodásak voltak..:) Neki már június elseje óta nyári szünet van.:) A legény ballagása május 3-án volt, akkor szép volt az id?, tavaszias, és az írásbelije 6-ától volt, négy nap, írásbeli most volt június 19-én, délután bizonyítvány osztás, aztán bankett, svédasztalos szuper menüsor... , szuper volt, az érettségije sikerült , nagyon jó lett :D , - örült neki, mi is!! :D A ballagás nála is délután volt, így vacsora készült: Anyósom Feketeerd? tortát csináltatott neki. Sütik: sajtos pogi, méteres süti, , kókuszos kocka. Étel: csirkemell baconbe, kolbásszal töltött karaj, csirke fels?comb gombával töltve, rizibizi, franciasaláta. Lement a stressz, igazad van, túl vagyunk rajta, leginkább a gyerekeknek könnyebb a helyzet, és nagyon rájuk fér a pihenés!!!!!! :) Így nyugodtunk meg mi is a Férjemmel, hogy meg van és jól van az eredmény, és mindkettejük tovább tanulása biztos.:) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Torma

Kedves Éva Anyóca! Ezt a sok finomat, amit felsoroltál!!!csuda jó ünneplések voltak; a megérdemelt jutalom a sok tanulás után!!! sikeres eredmények; gratulálok az egész családnak, mert ebben mindannyian részt vettetek, nagyon aktívan! Nagyon jó kis hétvégét kívánok és további jó pihenést, kellemes nyarat, üdv, Torma :)

Éva-Anyóca

Kedves Torma! Köszönjük szépen,- igazad van, ma már végképp nem megy egy gyerek tanulása, taníttatása, csak úgy, - tényleg egy igazi családi közös vállalkozásnak kell lennie....igaz.:) A finomságok nem nagy mennyiségben készültek, hisz 10-12 vendég volt mindkét alkalommal...:) De változatosat szerettük volna...és ez bejött.:) Most nyaralnak!! :) Az id? tényleg fura, szeretnénk azt az igazi nyarat megkapni, ahol is nyugodtan, békésen, néha kis es?vel tarkítva élvezhet? meleg nyár van...... De! kb. 6 napig tartott a majd negyven fokos téboly, h?ség..:( , el?tte meleg nyár volt, jó pár napig....az maradhatott volna. :) Mihozzánk, kis városunkba tegnap este ért ide a borulás, kis es?, tényleg kicsi és az enyhet adó szél. Viszont el is vitte a merszet attól, hogy a megígért szabadtéri koncertes bulira elmenjünk, pedig de jó lett volna..:) Rúzsa Magdi volt itt........ :) Biztos , voltak, akik mentek, mi nem mertünk neki indulni...... Ma hajnalban négy után valamivel, iszonyatos er?s dörgések sorozatára keltem fel, és aztán szakadt az es?, szerencsére a beígért jég nem esett,...de érdekes, nem tartott sokáig, nagyobb volt a hangja, mint az es? mennyisége,...kicsit eshetett volna hangtalanabbul.:) A 38-40 fokról lement 30-32 fokra a meleg. Nem az igazi, a napsütés sem,de még így is tud meleg és f?leg fulladt leveg? lenni. :( Kíváncsiságból, mi lesz, megnéztünk az id?járást, és hallgatjuk rádióban tévében, na!! ....keddre esik még tíz fokot, ( állítólag ) , és ne hülyüljön meg az ember, és ami fura, hogy talán tervezni kellene, lenne jó, szeretnénk !! a nyári szabadságot, de hogy, ha nem tudsz akár hány napot kivenni, és akármennyi pénzt rászánni, és ha most nincs jó id? a víz mellett, hát hazajössz, és vissza mész máskor, na ez nekünk nem megy...így el se indulunk...:( :( Itthon leszünk az idén, hacsak csoda nem történik...:) Köszönöm kedves szavaidat, gyerekeimnek is átadom, na és a férjemet se hagyom ki, oroszlán része van neki is, szerintem f?leg neki!! , a sikerhez vezet? útépítésb?l ! :) Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Torma: A mai nap fontos eseménye!!! : És: YESSSSSSS!!!!!!!!!!!! Sikerült ez a csodás galuska, és mesésen finom volt, köszönöm Neked , lesz máskor is!!!! A férjem tanácsára , mivel grízgaluska imádó a család,a leveshez, eleve két adaggal indultam, és nagyon, de nagyon kapós volt...:D Éva-Anyóca Éva-Anyóca

Torma

De jó!!!! Próbald ki nagyon apróra vágott petrezselyemmel is; mutatós, finom és egészséges :)))

Éva-Anyóca

Kedves Torma! Nagyon szépen köszönöm ezt az ötletet is, mivel szeretjük a petrezselymet, legközelebb így próbálom ki.:) Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon régóta próbálgatom a grízgaluskát elkészíteni, de eddig mindig csalódás ért, soha nem sikerült.Most tálaltam fel a vasárnapi húslevest, betétnek az itt olvasott recept alapján a grízgaluskát. És ezer hála és köszönet isteni lett, köszönet Torma!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Torma

Jaj, de jó! Nagyon örülök, hogy segíthettem; hála Lizus Néninek :) köszönöm a lelkes visszajelzést, üdv, Torma :)

zsuzsa.sulyok

Kedves Torma! -el?ször is, fogadd örök hálámat és köszönetemet ezért a receptért, ami végre nekem is, TÖKÉLETES ÉS FINOM daragaluskát eredményezett... -sajnos, már nem vagyok "mai csirke", -a f?zésben sem... -imádjuk a daragaluskát, ezerféle módszerrel csináltam már, ez els?re "tuti" lett!!!... (remélem "többedikre" is, mert már lassan beletör?dtem, hogy a daragaluska min?sége teljesen -"a csillagok állása", gríz, tojás, vagy franc tudja mit?l függ, még ha ugyanúgy csinálom is)... -még egyszer is köszönöm, -(majd megírom, hogy "többedszerre" is "tuti" lett-e)...

Torma

Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm a lelkes, boldog visszajelzést! Ahogy leírtad, kicsit visszajöttek az én régi "rémálmaim", mert emlékszem, hogy én is mindent próbáltam, hogy folyamatosan omlós grízgaluskákat készítsek, de addig nem tudtam, míg drága Lizus néni meg nem mutatta ezt a receptet! Egyébként én a durvábbra darált búzadarát kedvelem jobban ehhez és a túrógombóc készítéséhez is. Kívánom, hogy mindig tuti legyen a grízgaluskád! Az is segít, ha vastag a f?z?edény, ha jó vastagon letakarjuk a fed?t.....fontos, hogy a rövid f?zés után a g?zben sokáig tudjon még duzzadni...én mindig adok legalább 30 percet, de ha van id?d, hagyd a g?z alatt tovább! Nem f? szét, és ha húslevesben f?zöd, akkor még jobban beszívja az ízeket is....Na most éhes lettem erre a leírásra....:p ...Kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

Marti48

Kedves Torma! Most "gyöngyödzik" a Magyar csirkeaproleklevesem (ferjem otthon volt es hozott - itt lab pl. nincs), es kerestem grizgaluska-receptet. Na, es kinel talaltam ra egy olyanra, ahogyan azt elkepzeltem???? :))) Köszi a receptet! Kellemes vasarnapot!:)) Marti

Torma

Szia Márti! Hát kevés finomabb leves van, mint a magyaros csirkeaprólék leves! Örülök, hogy megtetszett a receptem; remélem jól sikerültek a galuskák? Üdv, Torma :)

Marti48

Szia Torma! Ma fogom megcsinalni, mert van egy kerdesem: Ha külön, elöre megcsinalom, akkor lehet hagyni a sajat leveben talalasig, vagy igy mar nem olyan jo mint egesz frissen? Üdv.: Marti:)

Torma

Töröm a fejem...próbálok emlékezni, mert mi mindig megesszük aznap....amennyire emlékszem, hosszabb állásnál nem lesz rosszabb, csak esetleg"beködösíti" a húslevest, nem marad áttetsz? a leves. A másik dolog; ha melegíted, akkor kis t?zön, lassan, mert olyankor már olyan lágy, hogy esetleg darabokra töri a bugyogó víz.... Remélem ez segített? T :)

Marti48

Aranyos vagy, köszönöm szepen! Nem masnapra akarom kesziteni, csak talalasig, elöre. Bizti fincsi lesz! Marti:)

csandrea

Kedves Torma! Nem ma kezdtem f?zni (nem vagyok egy mai kislány) de a grizgaluskám sose sikerült. Általában ágyutölteléknek jó lett volna. Na de ma!!! Végre olyan puha lett, mint amit mindig szerettem volna. Köszönöm ezt a klasz receptet!

Torma

Köszönöm a visszajelzést Csandrea! Nagyon örülök, hogy omlósra sikerült a galuskád :) Kellemes hetet, üdv, Torma :)

Vivike

Kedves Torma! Nekem ugyan mindig sikerül a grízgaluskám, de ki fogom próbálni zsírral, ahogyan a receptedben írod. Lehet, hogy így még lágyabb, finomabb lesz, mert a zsír könnyíti. Én egyszer?en csak habosra felverem a tojást, sózom, beleszórok találomra grízt - kb. annyit, hogy lágy legyen - és beteszem a h?t?be 15-20 percre. Ha kedvem van, és van otthon petrezselyem, azt is teszek hozzá, nagyon apróra vágva. Közben felteszem melegedni a húslevest, amikor felforrt, kisebb lángra veszem, hogy ne forrjon nagyon, kiveszem a h?t?b?l a grízgaluskának valót és kiskanállal beleszaggatom a levesbe. (A galuskának való általában nagyon keményre dagad, de nem baj, finom, puha, lágy lesz a g?zben) Ett?l kezdve viszont ugyanúgy készítem, mint te. Amikor az összes galuska benne van a levesben, kb. 1 percet lassú lángon még f?zöm, majd lekapcsolom alatta a gázt és hagyom, hogy puhuljon a g?zben. Szinte elronthatatlan, mert teljesen igazad van, a f?zést?l szétesik, vagy kemény marad, jobb, ha a g?zben puhul. Én még konyharuhát sem teszek rá, mert általában Zepter edényben készítem. Általában a húsleves f?zése utáni másnap vagy harmadnap készítek grízgaluskát. Mivel már csak ketten vagyunk, és én imádom a húslevest, sokféle húsból, viszonylag nagy mennyiséget készítek - 9 l-es fazékban. A férjem a tarjacsontot szereti benne - neki ilyenkor a f?tt hús az ebédje - de persze nem tudja mindet megenni, viszont nem eszi meg hidegen. Kitaláltam, hogy a maradék húst elteszem neki másnapra annyi lesz?rt levesbe, ami teljesen ellepi. Másnap megmelegítem neki a húst a levessel együtt, a levest ismét lesz?röm, és ebbe f?zöm bele a grízgaluskát. A galuska még jobb ízt kap a húslevest?l. Nagyon ritkán marad a galuskából, mert én vagyok, aki a lábasból "lopkodja" a maradék galuskákat. Imádom hidegen, melegen, csak grízgaluska legyen. Ha véletlenül marad a galuskából (általában akkor, ha 2 tojásból készítem), akkor benne hagyom a levesben, és valóban, másnapra nem tudom miért, - talán a gríz miatt? - teljesen tejfehérré válik a leves. Mondjuk engem ez sem zavar, mind befalom. Bocsánat a hosszas levélért, remélem nem haragszol érte. További jó f?z?cskézést, és sok-sok finom receptet. Üdvözlettel: Vivike

Torma

Kedves Vivike! Igen köszönöm a hozzászólásodat; Jó volt olvasni! én is gyakran f?zöm és mindig húslevesben. Ma pl. tettem hozzá 2 kiskanál korpát és egy késhegynyi kurkumát, 1 kk szezámolajat, kis reszelt gyömbért. Így is nagyon fincsi volt! Én is minden jót kívánok, további kellemes f?z?cskézéssel! Üdv, Torma :)

zsuzsa.sulyok

Kedves Torma! -Jelentem, és hálásan köszönöm, "Lizus Néni", -"többedszerre is"- bevált... -Nálunk, - ("hála a jóistennek")- NEM kötelez? a -"minden vasárnap, csakis húsleves", ---de ez, "egyéni szoc. problem.", -én pl., a zöldség levesembe is szeretem ezt tenni... -"Maradék eltevése"?: --bocs., -mivel többen kérdezték, leírom, a "bevált módszeremet", (remélem nem haragszol): - én sós vízben f?z?m ki, és, ahogy írtad, legalább fél órát áll benne. Ezután lesz?röm, és hideg vízzel, "alaposan átöblítem", majd a sz?r?ben lecsöpög... A maradékot, egy fedeles edényben teszem be a h?t?be, ahol 2 napig tuti "eláll".

Torma

Nagyon köszönjük a tippet Zsuzsa :) örülök, hogy Neked is bevált Lizus Néni receptje! Kellemes Húsvétot, üdv, Torma :)

Amaerilde

Köszönöm a receptet! Eddig még az a fajta grízgaluska sikerült csak amihez fel kell verni a tojásfehérjét, de ez sokkal egyszer?bben elkészíthet? és mégis ugyanolyan finom! A fél órás pihen? után kicsit meglep?dtem hogy milyen tömörré vált, de ett?l csak könnyebb volt szaggatni. Finom lett, köszönöm!

Torma

Örülök, hogy sikerült és ízlett; köszi a visszajelzést! üdv, Torma :)

vritus

Kedves Torma! Szeretnélek kérdezni, hogy a búzadarából biztosan 5 teáskanállal és nem 5 ev?kanállal kell-e beletenni? Mert nekem nem sikerült, fél óra állás után is folyékony volt a massza, lecsorgott a kanálról, szétterült. Tettem még hozzá, újra állni hagytam, így is lágy, éppen formázható volt. De megf?zve kemény lett. Bár a fél órát nem töltötte a párában, mert késve voltam a vacsorával. Neked milyen az állaga mikor megdagad a gríz? H?t?ben hagyod állni? Köszönöm a segítségedet el?re is.

varnai

Nekem is kevés volt az 5 teáskanál búzadara. Azóta mindig 5 ev?kanállal készítem, és így teljes a siker. Próbáld így, biztos sikerülni fog.

Panno

Kedves Szakácsok! Az eredeti receptben 5 ev?kanál búzadara szerepel, szerkeszt?i hiba folytán került oda a teáskanál mértékegység. Most korrigáltuk a mennyiséget. Üdvözlettel: Szalánczi Anna Nosalty

Torma

Kedves varnai! Köszönöm, hogy segítettél a tanácsoddal! Az 5 ev?kanál a helyes arány; a szerkeszt?k javîtottak; a receptem 5 ev?kanálnyit írt, persze! Azzal sikerül az omlós grízgaluska!

Torma

Kedves Vritus! A receptben 5 ev?kanál búzadarát írtam, a NS szerkeszt?k hibáztak, de javították. Köszi, hogy írtál! Az összekevert tojásos dara eléggé lágy, de bes?r?södik az állás alatt. Csak nagy melegben szoktam h?t?be tenni. Id?t kell neki hagyni és lassan f?zni és fed? alatt hagyni f?zés után is. Remélem a következ? adag sikerülni fog!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem sajnos szürke lesz a grizgombócom megtudja mondani valaki hogy miért szürkül be? Képeken olyan szép sárga!!!

Walaky

Nosalty.hu p, 2017-07-28 21:48 Kedves Szakácsunk! Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty Legyél Te is ismer?sünk a Facebookon! NoSalty.hu csapata Miért is nem írtátok ide???????? Még hogy 1 alkalommal jelent meg a Facebookon!!!!! Ez is már milliószor!!!!!!!!!! Csak vagy mindenkinek kiírjátok, vagy senkinek!!!!!!!! ÍGY IGAZSÁGOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek