Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

A zöldségek megfelelő főzési idejét eltalálni nem egyszerű. Szerencsére mi most összedobtunk egy kis útmutatót, amivel garantáltan tökéletesek lesznek, na meg persze pont annyira puhák, amennyire kell!

A receptekből gyakran kimarad, mennyi ideig is kell pontosan főzni a különböző zöldségeket, hogy teljesen megpuhuljanak. Pedig ahhoz, hogy a fogásunk tökéletes legyen, érdemes ezt tudni. Most eláruljuk!

Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

Az örök mumus

A burgonyafőzés az egyik örök mumus, pedig igazán könnyedén kivitelezhető. Tedd egy fazékba a krumplit, öntsd fel hideg vízzel, majd forrald fel. A főzési idő a burgonya méretétől függően az alábbiak szerint változik.

  • Parázskrumpli: 10-12 perc
  • Kis méretű krumpli: 14-16 perc
  • Közepes: 18-20 perc
  • Nagy: 25-30 perc

A füttymester

A sárgarépát hámozd meg, szeleteld fel, szórd a forrásban lévő vízbe, majd 4-5 percig főzd, ezután leszűrheted, és tálalhatod.

A zöld erőbajnok

A brokkoli szintén nem egyszerű főzés szempontjából. Forralj fel egy nagy lábas vizet, majd óvatosan helyezd bele a brokkolirózsákat, és főzd 2-3 percig.

A gyerekek réme

A kelbimbó az egyik legmegosztóbb zöldség, de lehet, hogy többekkel meg tudod szerettetni, ha tényleg jól készíted el: tedd a megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe, és főzd 4-6 percig, vagy addig, amíg élénkzöld, és éppen villapuha nem lesz.

A fehér rózsa

A karfiolt gyakran kell előfőzni a különböző fogásokhoz. Rózsákra szedve elég 5-7 percig főznöd forrásban lévő vízben, ha pedig egészben szeretnéd, akkor 10-12 percig tartsd víz alatt.

A tavasz sztárja

A spárgaszezont érdemes kihasználni. Tölts meg egy serpenyőt egy ujjnyi vízzel, adj hozzá sót, és forrald fel. Tedd a levágott spárgát a vízbe, és forrald körülbelül 5 percig, vastagságtól függően plusz-mínusz 2 percig.

Forrásunk volt.


Még több segítség a konyhában:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?