Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

A zöldségek megfelelő főzési idejét eltalálni nem egyszerű. Szerencsére mi most összedobtunk egy kis útmutatót, amivel garantáltan tökéletesek lesznek, na meg persze pont annyira puhák, amennyire kell!

A receptekből gyakran kimarad, mennyi ideig is kell pontosan főzni a különböző zöldségeket, hogy teljesen megpuhuljanak. Pedig ahhoz, hogy a fogásunk tökéletes legyen, érdemes ezt tudni. Most eláruljuk!

Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

Az örök mumus

A burgonyafőzés az egyik örök mumus, pedig igazán könnyedén kivitelezhető. Tedd egy fazékba a krumplit, öntsd fel hideg vízzel, majd forrald fel. A főzési idő a burgonya méretétől függően az alábbiak szerint változik.

  • Parázskrumpli: 10-12 perc
  • Kis méretű krumpli: 14-16 perc
  • Közepes: 18-20 perc
  • Nagy: 25-30 perc

A füttymester

A sárgarépát hámozd meg, szeleteld fel, szórd a forrásban lévő vízbe, majd 4-5 percig főzd, ezután leszűrheted, és tálalhatod.

A zöld erőbajnok

A brokkoli szintén nem egyszerű főzés szempontjából. Forralj fel egy nagy lábas vizet, majd óvatosan helyezd bele a brokkolirózsákat, és főzd 2-3 percig.

A gyerekek réme

A kelbimbó az egyik legmegosztóbb zöldség, de lehet, hogy többekkel meg tudod szerettetni, ha tényleg jól készíted el: tedd a megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe, és főzd 4-6 percig, vagy addig, amíg élénkzöld, és éppen villapuha nem lesz.

A fehér rózsa

A karfiolt gyakran kell előfőzni a különböző fogásokhoz. Rózsákra szedve elég 5-7 percig főznöd forrásban lévő vízben, ha pedig egészben szeretnéd, akkor 10-12 percig tartsd víz alatt.

A tavasz sztárja

A spárgaszezont érdemes kihasználni. Tölts meg egy serpenyőt egy ujjnyi vízzel, adj hozzá sót, és forrald fel. Tedd a levágott spárgát a vízbe, és forrald körülbelül 5 percig, vastagságtól függően plusz-mínusz 2 percig.

Forrásunk volt.


Még több segítség a konyhában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...