gasztronómia

Zellerből alkotott fogás nyerte el a fiatal séfek versenyének zsűrijét

Egyre közelebb kerülünk a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as nagydöntőjéhez, amelyre Milánóban kerül majd sor október 4-5. között. Persze az utolsó megmérettetésig sem unatkoznak a résztvevő fiatal séfek, mindig vár rájuk valamilyen kihívás. A héten például átadták a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, ami fenntarthatósági szempontból értékeli és díjazza az egyes séfek alkotásait. Az első helyezett tányérjára többek között zellergumó került.

Nosalty

Kell-e a világnak a lángosos és kovászos uborkás fagylalt?

Csoki, vanília, puncs, citrom, sztracsi. Fagylaltízek teljesen puritán módon, már-már retró érzéssel, mert manapság simán belekerülhet a passiógyümölcsbe némi áfonyakaviár, a körtéhez gorgonzolát társítanak. Ez eddig még rendben is van, de hogy kerül a lángos a fagylaltomba? Hacsak nem belelóg a strandon?!

Nosalty

KVÍZ! Mennyire ismered jól a világhírű séfeket?

Szeretsz sütni-főzni, vagy csak imádod a gasztronómiát, és mindent, ami azzal kapcsolatos? Te is szeretnél eljutni egyszer egy Michelin-csillagos étterembe, és követed is, hogy éppen melyik étterem büszkélkedhet csillaggal a nemzetközi és hazai éttermek körében? Töltsd ki tesztünket, és tudd meg, mennyire ismered jól a világhírű séfeket!

Balogh Lilla

Így főztök ti – Ilyen lesz az idei karácsony a...

Cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Decemberben pedig mi másról lenne szó, ha nem a karácsonyról? Fogadjátok szeretettel három Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.

Nosalty

„Sokan úgy nőnek föl, hogy nem tapasztalják meg, milyen izgalmas...

Vissza a természethez címmel indult az On The Spot legújabb sorozata, amiben Cseke Eszter és S. Takács András a világ olyan szegleteibe kalauzolják el a nézőket, ahol a természet még a maga érintetlenségében burjánzik, vagy ahol az emberi pusztítást felváltotta az odafigyelés, a környezet sebei pedig, ha lassan is, de elkezdtek begyógyulni. Az RTL+ felületén megtekinthető sorozat kapcsán beszélgettünk Eszterrel és Andrással a közeli és távoli tájakról, a gyerekekkel együtt újra felfedezhető világról, és a karácsonyi bejgliről is.

Nosalty

„A túlélő, paraszti konyha az alapja mindennek, mindenhol a világon”...

Mautner Zsófia és Trucza Adorján László vendéglátós, a székelyudvarhelyi Páva étteremből, három év közös munka, és legalább tíz év tervezgetés után, az Erdély Ízei Fesztiválon mutatták be a közönségnek Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvének felújított kiadását. A több száz receptet és irodalmi színvonalú esszéket felsorakoztató kötettel nem titkolt céljuk, hogy Kövi, és a régi, erdélyi, paraszti konyha örökségét napjainkhoz hangolva megismertessék a főzés akár rutinos, akár kezdő szerelmeseivel. Kihívásokról, egy sokszínű gasztronómiáról, és az ezerarcú erdélyi szalonnáról is beszélgettünk.

Nosalty

„A nagymama gyakorlatilag kikészített, még szerencse, hogy nem lettem bulimiás"...

Bay Éva műsorvezető évtizedeken át köszöntötte a nézőket a tv képernyőjén keresztül, valószínűleg senkinek sem kell személyét bemutatni. Azt sem tagadhatná le, hogy imád főzni, hiszen több főzős vetélkedőben is részt vett, melyeket meg is nyert. Otthonában fogadott minket, ahol beavatott minket konyhaművészetébe, és néhány jól bevált praktikáját is megosztotta velünk.

Szász Nóri

Címlapról ajánljuk

További cikkek