gasztronómia

Tökéletes tökfőzeléket főztünk, olcsó pestót és vegán sajtokat készítettünk előző...

Múlt héten szinte minden a friss, nyári alapanyagokról, ételekről és elkészítési módokról szólt. Főztünk tökfőzeléket, felfedeztük a savanykás sóskát, és egy olcsóbb, táplálóbb alternatívát is találtunk a klasszikus pestóra. Ezeken kívül házi vegán sajtokat készítettünk, és megismerkedtünk egy különleges kávés koktéllal, az espresso-tonikkal is.

Nosalty

„A szuvid sem szitokszó” – interjú a 30 éves Arany...

Az Arany Kaviár 2020-ban vált felnőtté, a Vár alatti Ostrom utcában található étterem ugyanis betöltötte 30. évét. Ez azonban nem jelenti, hogy leragadtak volna a tradicionálisnál, épp ellenkezőleg, az előremutató szemléletmód tette valódi fogalommá a helyet. Bár a lokáció azt feltételezné, turisták helyett a hazai vendégek adják a törzsközönséget, amire kifejezetten büszkék is. Nyíri Szásával, az Arany Kaviár társtulajdonosa és executive séfje mesélt nekünk.

Szász Nóri

„Spriccelnek ki az éttermek és a séfek is vidékre" –...

Pesti István 2015-ben, néhány hónappal azután, hogy a Tanti konyhafőnökeként megkapta a Michelin-csillagot, döntött úgy, hogy elmegy a Platánba dolgozni. Akkor úgy fogalmazott, hogy a vidéki vendéglátás is képes olyan színvonalat képviselni, amire méltán lehetünk büszkék. Azóta eltelt hat év, idén pedig megnyitott a fine dining vonalat képviselő Platán Gourmet Étterem. A séffel a hely szelleméről, ételekben őrzött emlékekről, ízlésformálásról, régi és új trendekről beszélgettünk.

KormosLili

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!