gasztronómia

Gasztro kvízest, hütteparti és disznótoros az évindító programok palettáján

Gyorsan elrepült a 2023-as év, és reméljük, sikerült minél több izgalmas és felejthetetlen élményt szerezni gasztroprogramokon is. Na, de nincs megállás! 2024-ben is számíthattok ránk, hiszen minden hónapban összegyűjtjük nektek a legízesebb és különlegesebb gasztronómiai eseményeket. Jöjjön is az évindító felhozatal, ha már kihevertétek a karácsonyi dínomdánomot.

Balogh Lilla

Kulináris és kulturális kalandozások – Szlovénia rejtett kincsei

A legnagyobb tévhit, ha utazásról van szó az, hogy csakis nyáron, napsütés és tenger mellett henyélve érezhetjük igazán jól magunkat. Erre a megállapításra tökéletesen jó ellenpélda, ha Szlovénia felé vesszük az irányt. Legyen szó a Bledi tó környékéről, a patinás múlttal rendelkező Idrija vidékéről vagy Škofja Loka misztikus városáról az Alpok lábainál, lehetetlen csalódni.

Nosalty

Zellerből alkotott fogás nyerte el a fiatal séfek versenyének zsűrijét

Egyre közelebb kerülünk a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as nagydöntőjéhez, amelyre Milánóban kerül majd sor október 4-5. között. Persze az utolsó megmérettetésig sem unatkoznak a résztvevő fiatal séfek, mindig vár rájuk valamilyen kihívás. A héten például átadták a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, ami fenntarthatósági szempontból értékeli és díjazza az egyes séfek alkotásait. Az első helyezett tányérjára többek között zellergumó került.

Nosalty

Kell-e a világnak a lángosos és kovászos uborkás fagylalt?

Csoki, vanília, puncs, citrom, sztracsi. Fagylaltízek teljesen puritán módon, már-már retró érzéssel, mert manapság simán belekerülhet a passiógyümölcsbe némi áfonyakaviár, a körtéhez gorgonzolát társítanak. Ez eddig még rendben is van, de hogy kerül a lángos a fagylaltomba? Hacsak nem belelóg a strandon?!

Nosalty

KVÍZ! Mennyire ismered jól a világhírű séfeket?

Szeretsz sütni-főzni, vagy csak imádod a gasztronómiát, és mindent, ami azzal kapcsolatos? Te is szeretnél eljutni egyszer egy Michelin-csillagos étterembe, és követed is, hogy éppen melyik étterem büszkélkedhet csillaggal a nemzetközi és hazai éttermek körében? Töltsd ki tesztünket, és tudd meg, mennyire ismered jól a világhírű séfeket!

Balogh Lilla

Így főztök ti – Ilyen lesz az idei karácsony a...

Cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Decemberben pedig mi másról lenne szó, ha nem a karácsonyról? Fogadjátok szeretettel három Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.

Nosalty

„Sokan úgy nőnek föl, hogy nem tapasztalják meg, milyen izgalmas...

Vissza a természethez címmel indult az On The Spot legújabb sorozata, amiben Cseke Eszter és S. Takács András a világ olyan szegleteibe kalauzolják el a nézőket, ahol a természet még a maga érintetlenségében burjánzik, vagy ahol az emberi pusztítást felváltotta az odafigyelés, a környezet sebei pedig, ha lassan is, de elkezdtek begyógyulni. Az RTL+ felületén megtekinthető sorozat kapcsán beszélgettünk Eszterrel és Andrással a közeli és távoli tájakról, a gyerekekkel együtt újra felfedezhető világról, és a karácsonyi bejgliről is.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?