zöldség

Ismerd meg az édesköményt – elég bátor vagy az ízéhez?

Egyre gyakrabban találkozunk a piacon, kisebb zöldségeseknél és a hiperekben is a bolyhos szárú, káposztafélére emlékeztető, ám annál kisebb, marokba simuló egzotikummal. Mit kell tudni az ánizskaporról, mivel passzol a legjobban az íze és milyen formában érdemes fogyasztani? Ne szalasszuk el, bátran zsákoljunk belőle!

Pákozdi Nóri

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek