Ételek, amelyekkel pótolhatod a magnéziumot a szervezetedben

A megfelelő magnéziumbevitelre mindenképpen szükségünk van a normális működéshez. Itt az ideje, hogy ne feltétlen étrend-kiegészítőkkel vigyük be a szervezetünkbe, hanem isteni ételeken keresztül!

Miért fontos a magnézium?

A magnézium elengedhetetlen, hogy a szívünk, az izomzatunk és idegrendszerünk megfelelően működjön. Emellett pedig az anyagcserére és a csontfejlődésre is hatással van. További előnyei: oldja a stresszt, megelőzi az izomgörcsöket, csökkenti a vérnyomást, és fokozza a teljesítőképességünket.

Hüvelyesek

Nemcsak nagyon finomak, de viszonylag olcsó alapanyagnak is számítanak. Ráadásul a babból, lencséből és borsóból fantasztikus egytálételeket készíthetünk, viszonylag rövid idő alatt. Ezekben az alapanyagokban rengeteg a magnézium és a fehérje, a zsír pedig kevés.

Zöld levelesek

A klorofillban gazdag zöldségek, mint például a spenót, a sóska, a kelkáposzta vagy a mángold, rettentően jó magnéziumforrásnak számítanak. Ráadásul, ha ezeket a zöldségeket fogyasztod, akkor viszonylag kevés kalóriabevitellel juthatsz magnéziumhoz.

Olajos magvak

A mandula, a földimogyoró, a dió, a tökmag és a napraforgómag mind fantasztikus magnéziumforrás. Tedd a müzliszeletedbe, a házi készítésű granoládba, a salátádba vagy éppenséggel fogyaszd őket magában. Az olajos magvak nagy mennyiségben tartalmaznak omega-zsírsavakat, de fehérjét is, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdagok, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen.

Gyümölcsök

Rengeteg gyümölcsben is megtalálható a magnézium, többek között a banánban, a narancsban és a grapefruitban is. Ha viszont inkább a hazai gyümölcsöket részesíted előnyben, akkor almát és körtét érdemes többet fogyasztanod.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...