Dobozolj: így készítsd és csomagold előre egy hétre a diétás ételeidet

Itt az ideje előre gondolkodni, és kiküszöbölni a diéta egyik buktatóját egy egyszerű, ám nagyszerű módszerrel!

Fogyókúra alatt az a legnehezebb, amikor ránk tör a farkaséhség, és nem tudunk éppen az étrendünknek megfelelőt enni. Ilyenkor szokott az bekövetkezni, hogy gyorsan lerohanunk a büfébe vagy a gyorskifőzdébe valamiért, ami egyáltalán nem férne bele a fogyókúránkba. És akkor innentől kezdve borul a kártyavár, legalábbis nálam mindenképpen, én ugyanis ilyenkor úgy érzem, hogy fuccs a diétámnak, és lényegében abba is hagyhatom, mert megszegtem. Pedig az előbb említett problémát a legkönnyebb kiküszöbölni, csak előre kell gondolkozni.

Amire szükséged lesz: 10 darab doboz és egy kis kreativitás.

Az utóbbi időkben hatalmas divatja lett annak, hogy egy hétre előre elkészítjük az ételeinket. Nekem ezzel csak egyetlen egy problémám volt: nem szeretem a másnapos kaját. Ekkor ugyanis még nem tudtam, hogy alapvetően olyan ételeket érdemes összedobni, amik másnap ugyanolyan finomak, mint frissen. Szóval nálam így a sült és párolt húsok kiestek. A saláta szintén felejtős, hiszen összeesik, ha nem frissen fogyasztjuk.

Na jó, de akkor mi jöhet szóba?

Lényegében szinte bármi más. Én általában főzelékeket, húsmentes egytálételeket, tésztákat vagy tartalmas leveseket szoktam készíteni. Ezek ugyanis sokáig elállnak, illetve felmelegítve olyanok, mintha frissek lennének.

Mégis mikor, hogyan?

Mivel nagyon szeretek változatosan étkezni, ezért általában négyfelé ételt szoktam előre elcsomagolni. Mivel egyedül lakom, így elég egyszerű dolgom van ilyen szempontból, mert amúgy is lehetetlen egy főre főzni – egyébként úgy gondolom, ha már főzünk, szinte teljesen mindegy, hogy 4 vagy 6 adagnyit készítünk el. Szombaton általában főzök egy jó nagy adag levest, illetve egy kiadós egytálételt napközben. Vasárnap pedig egy nagyobb adag tésztás finomságot és egy főzeléket.

Ha irodás hetem van, akkor úgy szoktam készülni, hogy vacsorára is legyen plusz adagnyi étel a hűtőben, ha esetleg nem lenne kedvem este főzőcskézni. Ha pedig home office-os hetem van, akkor csak ebédre teszek el kisebb adagokat, hiszen akkor több időm van napközben és este a konyhában tevékenykedni.

Elosztás

Nyilván ez mindenkinél tetszőleges, de én úgy szoktam, hogy hétfőre általában egy nagyobb adag levest és egy kevéske tésztát rakok el. Keddre egy kiadós adag főzeléket, szerdára jöhet valami egytálétel, majd csütörtökre egy nagyobb adag leves, péntekre pedig megint tészta. Nyilván ügyelni kell arra, hogy lehetőleg egyikbe se kerüljön tejtermék, nehogy megromoljon, vagy ha a főzelékeket azzal készítjük, akkor azt mindenképpen lőjük el a hét elején.

Plusz egy tipp

A másik, amit mindig megcsinálok, hogy rakok el magamnak húst előre felszeletelve, bepácolva. Hidd el, hogy nagyon jól fog jönni, amikor gyorsan szeretnél enni. Az olajos pácban viszonylag sokáig eláll a hús, csak egyre kell nagyon odafigyelni mindig, hogy teljesen lepje be a pác.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!