Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös sárgaborsófőzelék

Sütőtökös sárgaborsófőzelék
Sütőtökös sárgaborsófőzelék
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kalsszikus sárgaborsófőzelék rántás nélküli, sütőtökös változata.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajra dobjuk a felaprított hagymát, majd pár perc után rányomjuk a fokhagymát is (vagy apróra vágva hozzáadjuk). A leöblített sárgaborsót is belekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb 1 ujjnyira ellepje.
  2. A sütőtököt meghámozzuk, és viszonylag kis kockákra vágjuk. A sárgaborsóhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, és a zsályaleveleket is beledobjuk.
  3. Lefedve, néha megkevergetve addig főzzük, míg a borsó puha nem lesz. Kicsit szétnyomkodjuk a sütőtököt, felöntjük az egészet tejszínnel, és egy utolsót forralunk rajta. Ha szükséges, ízesítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 686
elküldve: 3
receptkönyvben: 200
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sárgaborsó főzelék sütőtökkel, felesborsó főzelék sütőtökkel, sütőtökös-sárgaborsós főzelék

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Sat, 2015-12-05 13:19

Kedves Cook!

Elkészítettem ezt a borsótól krémes laktató receptet, nagyon finom lett.
A sárgarépa és hagyma még teljesebbé tette az ízt. ;)
Üdv: T.

288
felesborsó 50 dkg
sütőtök 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
zsálya 2 db
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
főzőtejszín 2 dl
víz 6 dl