Ez a hosszú élet titka a 111 éves úr szerint

Ausztrália legidősebb emberének ugyan kicsit keresztbehúzta a szülinapi buliját a koronavírus, de azért így is megünnepelte.

Ausztrália legidősebb embere, Dexter Kruger ma ünnepli 111. születésnapját egy idősek otthonában. Az elképesztő mérföldkő ellenére az ünnepelt elmesélése alapján a koronavírus miatt idén szerényebb „bulit” tartanak, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé élvezné. „A járvány miatt jó páran nem tudnak részt venni az ünnepségen, de mi ennek ellenére is jól fogjuk magunkat érezni.”

Dexternek természetesen sokan feltették már a nagy kérdést:

mégis mi a hosszú élet titka?

„Nincs titok!” – állítja, de hozzáteszi, hogy a ki-belégzés és a napi háromszori étkezés azért nem elhanyagolható. És ezek alapján a humor is fontos adalék. Ezek mellett Dexter rendszeresen énekel és fütyül, naponta fél tucat garnélarákot eszik, illetve gyakran fogyaszt szardíniát is.

Bár Dexter rengeteg szörnyű eseményt megélt (két világháborút, természeti katasztrófákat, stb.), próbált mindig a pozitívumokra koncentrálni. Így tett akkor is, amikor 86 éves korában elvesztette feleségét - írni kezdett. Szinte biztos vagyok benne, hogy pozitív életszemlélete is segítette abban, hogy ilyen sokáig éljen.

Boldog születésnapot, Dexter Kruger!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!