5 mítosz az egészséges táplálkozásról, amelyet fel kell számolni

Ne higgyünk a rég elavult mítoszoknak és tévhiteknek! Itt az ideje, hogy elfelejtsük az egészséges táplálkozással kapcsolatos butaságokat, amelyeket eddig kibúvónak használtunk.

Az egészséges étkezés drága

Ha minden készételt törlünk a menüről, és még az alkoholbevitelünket is radikálisan csökkentjük, akkor könnyen lehet, hogy még olcsóbban is jövünk ki az egészséges étkezéssel. Valójában, ha összeszámoljuk, sokan költünk tetemes összeget dobozos kávékra, üdítőkre, édességre, ha ezt a pénzt egészséges alapanyagok beszerzésére fordítjuk, sokkal jobban járunk.

Az egészséges étkezés bonyolult

Az, hogy egészséges egy étel, nem azt jelenti, hogy iszonyatosan bonyolult recepteket kéne követni. Néhány zöldséget egy wokba dobni, vagy a péknél teljes kiőrlésű kenyeret venni sima fehér helyett igazán nem nagy dolog. A beszerzésnél is hasonló a helyzet: ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk, nem szükséges egzotikus ételek után kajtatni a bioboltokat, egy teljesen átlagos boltban is megtalálunk mindent, ami szükséges: zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű pékárukat; a lényeg, hogy ne a kekszes és csokis soron töltsük az időnket az üzletben.

Az egészséges ételek nem finomak

Egyetlen egy oka lehet annak, hogy a természetes forrásból származó, azaz egészséges ételeket esetleg nem találjuk elég finomnak, az pedig az, hogy nagyon sok készételt fogyasztunk. Az ezekben található ízfokozókhoz hozzászoktatjuk magunkat, így amikor természetes étel kerül a tányérunkra, nem érzünk ízeket. Ez azonban csak átmeneti, rövidesen már az ízfokozós ételeket fogjuk ehetetlennek érezni.

Egészségesen étkezni ugyanaz, mint fogyókúrázni

A fogyókúráknak, pláne a gyors súlycsökkenést ígérőknek semmi köze nincs az egészséges étkezéshez, hiszen kizárnak egyes táplálékcsoportokat. Az egészséges étkezésnek pont az a lényege, hogy kiegyensúlyozott, azaz minden makrotápanyagot tartalmaz. Ha kicsit kevesebbet eszünk, de egészségesen, akkor attól is lehet fogyni, nem szükséges a szervezetet megterhelni mindenféle diétával.

Az egészséges étkezést nem lehet a mindennapokba integrálni

A munkahelyi kantinban is lehet salátát enni, az ember maga is vihet ennivalót magának. Ez lehet, hogy egy ici-picivel több munka, mint kikérni a menüt és megenni, de azért azt nem mondhatjuk, hogy rettenetes időráfordítást igényelne, amennyiben úgyis szoktunk otthon is ételeket készíteni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!