Ezek a legjobb étvágycsökkentő módszerek

Mindegy, hogy fogyni szeretnél, vagy csak kevesebbet enni egy nap, ezek a trükkök jól jöhetnek, ha rád tör a farkaséhség.

Egy fogyókúra során gyakran tör ránk a farkaséhség, azonban ezt megfelelő tápanyagokkal, illetve apróbb trükkökkel könnyedén kiküszöbölhetjük.

Kisebb tányér

Lehet, hogy bugyután hangzik, de mindig tálald kisebb méretű tányérra a fogásaidat. Ezzel lényegében becsapod az agyadat, hiszen olyan érzeted kelt majd benned ez a fajta tálalásmód, hogy sokat ettél. Nagy tányérra - sajnos - több fér.

Sok fehérje

Egyél a diétád alatt rengeteg fehérjét, sőt, ha teheted, indítsd valamilyen értékes proteinforrással a napodat. Remek választás lehet egy finom rántotta vagy egy natúr joghurt is. Már csak azért is jó, ha sok fehérjét fogyasztasz, mert ellátnak energiával, hosszabban laktatnak, mint a szénhidrátok, segítik mozgás mellett az izmok épülését, és ráveszik a szervezetedet, hogy zsírt használjon fel.

Víz

A megfelelő folyadékbevitel rettentően fontos, ha fogyókúrázunk, de csalhatunk is vele: amikor nagyon éhes vagy, igyál meg 2 pohár vizet, így azt érezheted, hogy eltelítődtél. Ez azonban csak tűzoltásra jó, így ezt a módszert inkább csak akkor vesd be, ha még a főzés/étkezés előtt vagy, és addig éhen halnál. Inkább két pohár víz, mint hogy elmenj egy gyorsétterembe!

Szagolgass!

A különböző illatok rengeteget tudnak abban segíteni, hogy csökkentsd az étvágyadat. Szagolgass egy kis vaníliás vagy borsmentás illóolajat, és rögtön elillan az éhséged. Ha ezeket pont nem találod otthon, akkor ebben a cikkben még több illatot találsz, amelyek segítségedre lesznek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!