Diós sütik mindenkor

Miért csak karácsonykor készíthetnénk diós sütiket? Már minden zöldségesnél kapható az értékes csonthéjas gyümölcs, spájzoljunk be, és izzítsuk a sütőket, hamisítatlan késő őszi hangulat következik!

A diós sütiket hajlamosak vagyunk az ünnepekkel azonosítani. Nem csoda, hiszen kürtőskalácsot, bejglit, tortát valóban csak jeles alkalmakkor jut eszünkbe készíteni. De miért is várnánk olyan sokat egy jó dióssal, főleg, hogy a felhasználási lehetőségek száma végtelen?

Bejglireceptekért kattints ide >>

A bejgliből szeretjük a mákosat is, persze, de valahogy (nem reprezentatív) felméréseink azt bizonyítják a baráti körből, hogy a diósnak bizony többszörösen annyi hódolója akad. Persze sokakat eltántorít a bejglitől a macerás elkészítés és az esetleges kiszakadás miatti aggodalom, ők egy jó kis krémes diótortával próbálkozzanak. Ezek a sütik általában kávéval készülnek, a dió és a koffeinbomba párosa még a kétkedőket is meggyőzheti. Az aranygaluska elkészítését már itt, a NoSalty-n is bemutattuk Dacota segítségével lépésről lépésre, aki azonban további elkészítési módokat olvasna, bőven talál recepteket az oldalon.

Vasárnapi csúcspont: aranygaluska >>

A kürtőskalács megsütését csak haladóknak ajánljuk, ez már biztos kezeket igényel, de birsalmasajt mellé is szórhatunk pár szem pirított diót! Az egyik legnépszerűbb recept az oldalon a házilag elkészített Knoppers, diórajongók ezzel a sütivel is jól járnak! És akkor a diós gubát, almás lepényt, zserbót még nem is említettük! Süssünk bátran a diós finomságok közül, ne várjunk a különleges alkalmakra!

További diós sütikért kattints ide >>

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nálunk ma mákos és diós beigli van; viszont a leírtakkal ellentétben, anya általában dupla annyi mákosat készít, mivel a diós így is majdnem mindig a nyakunkon marad.

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek