Diós sütik mindenkor

Miért csak karácsonykor készíthetnénk diós sütiket? Már minden zöldségesnél kapható az értékes csonthéjas gyümölcs, spájzoljunk be, és izzítsuk a sütőket, hamisítatlan késő őszi hangulat következik!

A diós sütiket hajlamosak vagyunk az ünnepekkel azonosítani. Nem csoda, hiszen kürtőskalácsot, bejglit, tortát valóban csak jeles alkalmakkor jut eszünkbe készíteni. De miért is várnánk olyan sokat egy jó dióssal, főleg, hogy a felhasználási lehetőségek száma végtelen?

Bejglireceptekért kattints ide >>

A bejgliből szeretjük a mákosat is, persze, de valahogy (nem reprezentatív) felméréseink azt bizonyítják a baráti körből, hogy a diósnak bizony többszörösen annyi hódolója akad. Persze sokakat eltántorít a bejglitől a macerás elkészítés és az esetleges kiszakadás miatti aggodalom, ők egy jó kis krémes diótortával próbálkozzanak. Ezek a sütik általában kávéval készülnek, a dió és a koffeinbomba párosa még a kétkedőket is meggyőzheti. Az aranygaluska elkészítését már itt, a NoSalty-n is bemutattuk Dacota segítségével lépésről lépésre, aki azonban további elkészítési módokat olvasna, bőven talál recepteket az oldalon.

Vasárnapi csúcspont: aranygaluska >>

A kürtőskalács megsütését csak haladóknak ajánljuk, ez már biztos kezeket igényel, de birsalmasajt mellé is szórhatunk pár szem pirított diót! Az egyik legnépszerűbb recept az oldalon a házilag elkészített Knoppers, diórajongók ezzel a sütivel is jól járnak! És akkor a diós gubát, almás lepényt, zserbót még nem is említettük! Süssünk bátran a diós finomságok közül, ne várjunk a különleges alkalmakra!

További diós sütikért kattints ide >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?