Miért csak karácsonykor készíthetnénk diós sütiket? Már minden zöldségesnél kapható az értékes csonthéjas gyümölcs, spájzoljunk be, és izzítsuk a sütőket, hamisítatlan késő őszi hangulat következik!
A diós sütiket hajlamosak vagyunk az ünnepekkel azonosítani. Nem csoda, hiszen kürtőskalácsot, bejglit, tortát valóban csak jeles alkalmakkor jut eszünkbe készíteni. De miért is várnánk olyan sokat egy jó dióssal, főleg, hogy a felhasználási lehetőségek száma végtelen?
Bejglireceptekért kattints ide >>
A bejgliből szeretjük a mákosat is, persze, de valahogy (nem reprezentatív) felméréseink azt bizonyítják a baráti körből, hogy a diósnak bizony többszörösen annyi hódolója akad. Persze sokakat eltántorít a bejglitől a macerás elkészítés és az esetleges kiszakadás miatti aggodalom, ők egy jó kis krémes diótortával próbálkozzanak. Ezek a sütik általában kávéval készülnek, a dió és a koffeinbomba párosa még a kétkedőket is meggyőzheti. Az aranygaluska elkészítését már itt, a NoSalty-n is bemutattuk Dacota segítségével lépésről lépésre, aki azonban további elkészítési módokat olvasna, bőven talál recepteket az oldalon.
Vasárnapi csúcspont: aranygaluska >>
A kürtőskalács megsütését csak haladóknak ajánljuk, ez már biztos kezeket igényel, de birsalmasajt mellé is szórhatunk pár szem pirított diót! Az egyik legnépszerűbb recept az oldalon a házilag elkészített Knoppers, diórajongók ezzel a sütivel is jól járnak! És akkor a diós gubát, almás lepényt, zserbót még nem is említettük! Süssünk bátran a diós finomságok közül, ne várjunk a különleges alkalmakra!