Baba-mama fogások: ugyanazt esszük!

Mennyivel egyszerűbb dolgunk van, mikor már „felnőtt” étellel kínálhatjuk az aprónépet. A gyerekek körében is tuti nyerő, igazi baba-mama fogásokat hoztunk nektek. Válogassatok kedvetekre!

Leves

Mert a leves igenis fontos. Szerencsés, ha a gyerekek egészen kicsi koruktól kezdve hozzászoknak, megszeretik. Jót tesz a gyomruknak, nyáron pedig folyadékpótlásként is bevethető.

Receptek babáknak és kicsiknek itt >>

Második fogás

Minél színesebb, annál nyerőbb. Csempésszünk a főfogásokba annyi zöldséget, amennyit csak tudunk. A főzelékekkel ez könnyedén kivitelezhető, de persze hús, és még gyakrabban hal is kerüljön az asztalra.

Receptek babáknak és kicsiknek itt >>

Desszert

Ahogy előző cikkünkben is írtuk, édességet leginkább étkezések után, desszert gyanánt adjunk a csemetéknek. Abból is, ha lehet, minél gyümölcsösebbet, és természetesen házi készítésűt.

Receptek babáknak és kicsiknek itt >>

+ 1 Vacsoraötletek

Mert nem lehet, és nem is jó mindig felvágottakat enni. Kínáljunk vacsorára könnyű kenegetőseket, és néha bevállalhatjuk a kenyérsütést is, vagy egy sós sütemény készítését. Mekkora lesz az öröm!

További baba-mama receptek itt >>

Babakonyha korábbi cikkei itt >>

Trükkök, hogy rendesen egyen a gyerek >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.