Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld nokedli

Zöld nokedli
Zöld nokedli
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót és a nokedli a 2 és 1/2 éves Kisfiam két nagy kedvence.

Az Édesanyám ötletéből kiindulva egyesítettem a kettőt. Mondanom sem kell, ez is nagy sikert aratott... („Anyabanya ezt imádom!”)

Ha nem kimondottan gyerekeknek készül, tehetünk bele borsot is bőven.

Tálalhatjuk sajtmártással esetleg fokhagyma szósszal is.

Készíthetjük még spenót helyett paradicsomlével és mediterrán fűszerekkel is.

Nem csak önmagában, hanem köretnek is kiváló.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiolvasztott spenótot összedolgozzuk egy egész tojással, egy csipet sóval, egy gerezd zúzott fokhagymával, egy csipet szerecsendióval és annyi liszttel, hogy megfelelő állagú nokedlitésztát kapjunk.
  2. A nokedlit sós, lobogó, forró vízbe szaggatjuk.
  3. Az elkészült galuskákat leszűrjük (nem öblítjük le!), és egy evőkanál libazsírral alaposan összekeverjük.
  4. Reszelt sajttal és/vagy tejföllel tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 488
elküldve: 4
receptkönyvben: 174
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Peti kedvence, spenótos galuska, nokedli spenóttal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Wed, 2012-10-17 15:10

Nagyon jó recept. Én több fokhagymával készítettem, mert mi úgy szeretjük, de nagyon finom, laktató vacsora lett.
Legközelebb azért biztos ami biztos, rögtön dupla adagot csinálok... :)

Monamoni
Mona / Monamoni Sat, 2012-09-01 12:30

Nalunk a zsir nem jöhet szoba, viszont a hidegen sajtolt olajok igen, ill. tk. liszt v. hajdinaliszt - a recept többi reszet megtartom, kivalo!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Thu, 2015-09-24 14:45

Tegnap elkészítettem teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből, nagyon finom lett.
A hidegen sajtolt olajakat viszont messzire kerülöm, mert a legtöbbnek én egy rendkívül kellemetlen keserű utóízét érzem.

Kangarooo
Kangarooo Mon, 2012-06-18 09:45

Ez isteni! :) Most lett kész. Remélem a lányomnak is ízleni fog aki tésztamániás de nem nagyon eszi meg a főzeléket.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2012-06-06 11:27

Szerintem naggyon jó! Én is a tojásos nokedlit készítem ilyen spenótosan. :)

Kispancsa
Kispancsa Wed, 2012-06-06 09:29

hasonlót csináltam, de tojást ütve rá. Spenótos tojásos nokedli nagyon finom. Mehet rá sajt is .

397
spenót 45 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
libazsír 1 ek