Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó krémleves baconnal

Zöldborsó krémleves baconnal
Zöldborsó krémleves baconnal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretek ételt kidobálni, fiatal koromban az anyagi helyzetem megtanított arra, hogy kell "semmiből" is lakomát varázsolni. Így költözés előtt ki kell pakolnom a hűtőt, és ezt találtam ki a maradék zöldborsónak (ból):) Nagyon finom lett, egyszerű és szuper gyors.
A bacon nagyon feldobja az ízét igaz nagyon "egyszerű" étel, de akik szeretik a krémleveseket, és a zöldborsót azoknak őszintén ajánlom:) Azok közzé az egyszerű de tökéletes ételek közzé tartozik.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró sárgarépákra tekerjünk egy kis szelet bacont, rögzítsük egy fogpiszkálóval és süsük meg őket lassú tűzőn a sütőben.
  2. Szeleteljük fel a hagymát, a meghámozott krumplit, és a 3-4 szelet bacont.
  3. Kevés olívaolajon dinszteljük meg, sóval és borssal. Kezdjük a baconnal 3-4 perc, tegyük bele a hagymát (4-6 perc), és késöbb a krumpli. Önthetünk egy kevés vízet alá, nehogy leégjen.
  4. Tegyük bele a zöldborsót és öntsük fel egy kevés vízzel, csak annyival hogy éppen ellepje.
  5. Magas hőfokon főzzük (vigyázzunk nehogy kifusson, szükség esetén alacsonyabb hőmérsékleten), ha már megfőtt, tegyük takarékra és egy botmixerrel pépesítjük. Nem kell átönteni, én a lábosban pépesítettem és az étel még mindig a gázon rotyogott.
  6. Tegyük bele a tejszínt, és ha még mindig sűrű, öntsük hozzá a tejet is.
  7. Melegítsük fel, hogy a tejszín is felforrósodjon (kb. 5-perc) és már el is készült ez a pompás krémleves.
  8. Melegen tálaljuk, a baconos répával, és barna kenyérrel.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 442
elküldve: 11
receptkönyvben: 743
elkészítve: 48/65
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

zöldborsó krémleves baconchipssel, tejszínes zöldborsókrémleves baconnel

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ricordi
Ricordi / Ricordi Sun, 2019-06-23 14:11

Hogy ez milyen tökéletes recept! Köszöni a család! Bekerült a nagykedvencek közé! :)

orsikaa5
orsikaa5 Thu, 2017-06-29 16:44

Nekem most kicsit kevesebb borsóm volt itthon, úgyhogy nem lett ilyen szépséges színe a levesnek, de az íze nagyon finom!!! Sűrű és laktató, mi most levesgyönggyel ettük. :)

b-n
b-n Sat, 2014-11-15 15:25

2 napja árválkodik egy félig teli borsós üveg a spájzban, ez a recept lett a sorsa. Azt hiszem jobban nem is végezhette volna!

pirinko
pirinko Sun, 2014-06-15 17:12

Kedves Krisztina! Elkészítettem a levest. Igaz, én tettem bele egy kis petrezselyemgyökeret és sárgarépát is. Volt egy kevés kissé öreg borsóm, azt akartam megmenteni ebben a krémlevesben. Fenségesre sikerült. A répára tekert sült bacon is remek. Egyszer lehet, hogy kipróbálom a leveshez répachipset is. Elmentettem a recepted, máskor is szívesen megfőzöm.

dallam'75
dallam'75 Wed, 2012-10-24 20:46

Szia! Nagyon jó a recept! Végre a rosszevő kisfiam is rendesen evett ! :)))

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-10-27 03:03

Szia kedves dallam'75! Nagyon szépen köszönöm:) kimondhatatlanul örülök annak, hogy még a kisfiad is evett belőle! Azt hiszem nehezebb a gyerekek kedvébe járni ha főzelékféléről van szó.
Kellemes szép hétvégét kívánok.
Kristina

dozsarita
dozsarita Mon, 2012-03-19 12:09

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett!
Remek ötlet, hogy a bacon-t is beleturmixoljuk a levesbe. :)

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-03-19 13:42

Kedves Dozsarita!
Koszonom a dicseretet es, hogy kibrobaltad a receptem:) Tovabbi jo fozest-sutest, es kellemes napot kivanok.
RAW

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2012-02-19 13:37

Tekla90,
Nagyon szepen koszonom. Orulok, hogy izlett.
Kellemes vasarnapot.
Udv.
Raw

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-11 23:43

Kedves Éva-Anyóca!
Jaj de drága vagy köszönöm szépen. Mi is nagyon szeretjük, a színe nagyon zöld lett:)de nekem is tetszik. Remélem Nektek is fog ízleni . Jó éjt! Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-11 21:56

Kedves Kristina! A zöldborsó a család kedvence!!:-)))A zöld szín, csak ebben az árnyalatban elfogadható,nekem, kivéve a természetes tavaszi zöldet, a fűnél és a fáknál.De az más árnyalat.Sötétebb, de az maga a természet:-)).Itt bolondítja a tejszín is,ami ízletessé is teszi, nem csak széppé.Köszi.Ez csoda klassz:-)))) Elmentve!Szép estét!Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-01-11 18:43

Kedves Krisztina! Tényleg egyszerű és nagyszerű a recept, és gyönyörűek a színek a képen! :-)
Üdvözöl: Éva

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-11 18:59

Kedves Éva!
Nagyon szépen köszönöm a dícséretet, Te mindíg olyan kedves és figyelmes vagy:))))
Nekem az a tapasztalatom hogy egy kicsi dinszteléssel,(karamelizálással) és egy csipet baconnal nagyon fel lehet dobni az ízét a krémleveseknek:)
Még egyszer úgy örülök, hogy "belátogattál" hozzám:)
Üdvözöl Krisztina

323
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 3 közepes db
bacon 6 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
zöldborsó 0.5 kg
főzőtejszín 1 dl
tej 1 dl