r
Nosalty Logó

Házi gumicukor friss gyümölcsből

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Házi gumicukor friss gyümölcsből
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 819 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 137 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2305 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 819 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Külön-külön a gyümölcsöket turmixoljuk pépesre, édesítjük.
  2. Tegyünk sütőpapírt egy sütőlemezre, és terítsük el rajta a pépet. Legyen vékony és egyenletes.
  3. Sütőben a legalacsonyabb fokon kiszárítjuk. Ha van gyümölcsaszalónk, inkább azzal készítsük.
  4. Ha már annyira kiszáradt, hogy le tudjuk húzni a sütőpapíról de még mindig rugalmas, akkor óvatosan távolítsuk el a papírt.
  5. Most egy tiszta, új sütőpapírra helyezzük.
  6. Vágjunk csíkokat (én ollót használtam), a papírt és az édességet együtt daraboljuk fel, kb1-2 cm vastagságúra. A képen vastagabb3-4 cmde szerintem finomabb ha vékonyabbak a tekercsek.
  7. Feltekerjük, és légmentes dobozban tároljuk.
  8. Azért fontos a papír, hogy ne ragadjon össze a gumicukor. Így könnyebb tárolni és fogyasztani is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32923
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Ajánló

Gyerekeknek, partikra.

Receptkategóriák

Van egy édesség aminek a neve: Fruit Roll-Ups, tele van adalékokkal, meg színezőkkel. Ez a természetes változata, adalékok nélkül. Szerintem az epres a legfinomabb (az epermagok nélkül), de el lehet készíteni nagyon sokféle gyümölcsből. Édes, ragacsos, gumis gyümölcscukor. Ebből nem lehet annyira jól tortadíszeket formázni, mint az aszalt gyümölcsös változatból, puhább és könnyebb. Lehet a tekerés miatt, vagy az íze, nem is tudom, de a legtöbb gyermek nagyon szereti ezt a fajta édességet.      

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia.Megirnad, hogy hany fokon kell sutni? Nagyon jol hangzik ez a recpet, a parom kedvence a gumicukor, ot szeretnem meglepni vele. :) Koszi

RAW

Kedves Viki82! A legalacsonyabb h?fokon kell sütni. Azért nem írtam h?mérsékletet mert nem tudom kinek milyen süt?je van. Csak arra vigyázz nehogy teljesen kiszáradjon mert akkor nagyon törékeny lesz. Remélem tudtam kérdésedre válaszolni. Sok sikert és további szép napot:) A 41C. fokon való szárítás lenne a legjobb de természetesen magasabb h?fokon is el lehet készíteni. Üdv, RAW

Törölt felhasználó

A mangó lényeges alapanyag, h összeálljon? Vagy mit lehetne használni mangó helyett?

RAW

Kedves Frindli! Nem a mangó nem lényeges:) A mangót nem kell a másik gyümölccsel összekeverni. Sima epret sziruppal leturmixolsz és ennyi. Sokféle gyümölcsb?l el lehet készíteni nekem éppen ez volt itthon az volt a sárga a képen a másik meg az epres. Csak arra ügyelj, hogy ne legyen túl vizes a gyümölcs és legyen benne elég szirup, hogy rugalmas maradjon. Vigyázz nehogy kiszáradjon:) Tobábbi szép napot. Üdv, RAW

Törölt felhasználó

Kedves RAW! Köszönöm szépen a recepteket, menni fog! Jöv? héten el is készítem! Minden jót! Kat

RAW

Kedves Kat! Nagyon szívesen:) én is köszönöm, hogy megnézted a receptjeimet. Kellemes szép napot! Üdv, RAW

Kerepesi

Nagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni! Ragyogó egészséges édesség.

RAW

Kedves Kerepesi! Nagyon örülök, hogy így elnyerte a tetszésedet:) és köszönöm a kedves hozzászólást. További szép napot! Üdv, RAW

Törölt felhasználó

szia! a hozzászólások között azt írtad, hogy lehet más gyümölcsb?l is, csak az a fontos, hogy ne legyen túl vizes a gyümölcs. az ?szibarack már túl levesesnek számít ehhez? én most szeretném elkészíteni, csak sajnos az eperszezont lekéstem vele.. :D ha barackból nem lehet, akkor esetleg almából? tudnál segíteni, hogy mib?l lehetne még? köszi el?re is!

RAW

Kedves Loreley, Nyugodtan elkészítheted ?szibaracból. Szerintem az az egyik legfinomabb:) Ha túl leveses a barack akkor az a legjobb ha felszeleteled és egy kicsit kinyomod a felesleges levet bel?le. Csak annyit amennyi lecsöpögne magától vagy amennyit könnyen kienged. Körtéb?l is nagyon finom és almából is kevés fahéjjal, citrommal igazi ünnepi csemege lehet belöle. Köszönöm kedves érdekl?désedet, sok sikert és további kellemes szép napot kívánok. RAW/Kristina

Cherrymoon

Szia! Azt meg tudnád mondani,hogy kb. hány percig kell szárítani egy légkeveréses sütöben mondjuk 60 fokon? Köszi

RAW

Kedves Chryste21! Kb 4-6 óráig is eltarthat. Ha nagyon vékonyat csinálsz akkor lehet 1-3 óra. Sajnos nem tudok pontos id?t megadni mivel nagyon sokat függ a vastagságától és a gyümölcs nedvesség tartalmától. Nyugodtan lehet magasabb h?fokon is elkészíteni (magasabb minth 6o) csak vigyázz nehogy kiszáradjon úgy törékennyé válik. További kellemes szép napot. RAW/Kristina

Nand

Kedves Krisztina! Megpróbálkoztam az almából készült verzióval, de aztán a végén a kukában landolt a "gumicukor". Pár nappal kés?bb láttam, hogy akciós a mangó, úgyhogy gyorsan vettem kett?t, és megpróbálkoztam azzal is. Jó sokáig volt bent a süt?ben, aztán este ott felejtettem (miután elzártam a süt?t)... két napig ott pihent, mert teljesen elfelejtkeztem róla. Aztán amikor kivettem, akkor rájöttem, hogy miért is nem lett jó az almás: mert nem volt türelmem kivárni, hogy rendesen kiszáradjon, még benne volt egy csomó almalé amikor én azt gondoltam, hogy az már jó lesz. ;-) Úgyhogy aztán a második mangóból is elkészült a(z újabb adag) gumicukor, a fiam nagyon odavan érte!!! Szóval, köszönöm szépen a receptet!!! :-)

RAW

Kedves Nand! Elnézésed kérem, hogy eddig nem válaszoltam. Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásodat. Lehet az alma nagyon lédús volt, a magas cukor tartalom is fontos és ha nem tévedek az alma annyi cukrot nem tartalmaz. Ha az almát lesz?röd és kevesebb lével készíted akkor biztosan kiszárad. Egy kevés méz vagy valamilyen édesít? is mehet bele így jobban összeáll. Igaz így már több cukor van benne de még így is egészségesebb mint a m?anyag agyon adalékozott cukrok:) Teljsen igazad van türelem játéknak is hívhatnánk az ilyen édességek elkészítését. Jaj de jó nagyon szuper örülök, hogy ízlet a fiadnak és köszönöm, hogy nem adtad fel a kisérletezést. További békés szép napot:) Krisztina

santa.maria

Kedves Kristina! Ha jól értem az 50 dkg epret 3 ev?kanál mézzel, az 50 dkg mangót szintén 3 ev?kanál mézzel készítetted. A két gyümölcsöt külön nem keverve és így lesz 6 adag bel?le, tehát gyümölcsönként 3. El?re is köszi a választ

3masmama

Kedves Raw! El tudnád mondani/vagyis leírni aszalóval hogyan gondolod?! Ha süt?papírt beleszabok, akkor nem járja át a h?. Vagy van olyan amiben megoldható ez a speckó módszer? Várom válaszodat! Üdv.tünde

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek