9 tipp a legjobb SÜTŐTÖKÖS ételekhez

Tuti, hogy idén ősszel fogod elkészíteni a legjobb sütőtökös ételeket! Mutatjuk, hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!

Itt a sütőtökszezon, őszintén szólva kevés jobb őszi programot tudok, mint egy szelet forró, fűszeres sütőtökkel bekuckózni a paplan alá, és filmet nézni. De hogyan készítsd el a narancssárga finomságot minél egyszerűbben, a lehető legfinomabbra?

Jönnek tippjeink az őszi sütőtökszezonra!

  • Ha magában akarod sütni, 190 foknál magasabbra nem kell állítanod a hőfokot a sütődben: így még biztonsággal megpuhulnak a szeletek, egyúttal amiatt sem kell aggódnod, hogy esetleg megégnek. Jó ötlet, ha hosszában vágod össze a sütőtököt, a magokat ne felejtsd eltávolítani, és szórd őket a sütőpapírra. Vétek lenne kidobni!

  • Vagy! Elképesztően kényeztető nasit dobhatsz össze, ha a magokat megpucolod, tíz percig főzöd, majd száradás után még tizenöt percig a sütőben pirítod őket - pici olajjal meglocsolva, fűszerekkel nem mindennapi csemege, megérik a fáradozást Előmelegített sütőben 15 perc is elég lesz neki, sütőpapíron vagy alufólián süsd őket készre.
  • Én mindig héjastul sütöm a sütőtököt, aztán a sütőből kivéve hagyom annyira kihűlni, hogy már puszta kézzel is simán meg tudjam tartani a szeleteket, ekkor krumplihámozóval lefejtem a héjukat. Ha később akarom felhasználni ételkészítéshez, akkor légmentesen záró dobozba pakolom a kész sütőtökdarabokat. A nyers sütőtököt hámozni lassú, macerás és elkedvetlenítő folyamat - jó lesz az a végén is!
  • Szuperül működik a kész sütőtök összenyomkodva, ha liszttel kombinálod. Remek tésztákat készíthetsz így, akár gnocchit, nokedlitvagy muffinokat is!A sütőtökpüré multifunkcionális alapanyag, a megsült tököt konyhai robotgéppel varázsold püré állagúvá. Tedd el, vagy használd fel azonnal!
  • Akár az egész napi étkezésed kitölthető sütőtökös receptekkel: muffin, pite, kenyér, mindegyik elkészíthető belőle, arról nem is beszélve, hogy fahéjjal, szegfűszeggel, ánizzsal, chilivel is fűszerezhetsz, melyek igazi téli ízesítők.
  • A különbözőédes sütőtökös piték nagyon jól elbírják magukon a tejszínhabot - ha még ebből is nekilátsz házit készíteni, a vendégeket/családtagokat garantáltan az ujjad köré csavarod majd.
  • Még a rizst is kiválthatod vele, curryként ázsiai ízeket próbálhatsz ki vele, de rizottóba is remekül illik! A nagyobb sütőtökök közül válassz, ha valamelyiket kipróbálod, jobban fog illeni hozzájuk az ízük!
  • A kisebb sütőtökök isteniek muffinba és kenyerekhez!

Még több sütőtökös recept ITT!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek