Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7+1 nyárbúcsúztató és őszköszöntő fogás szeptemberre

A nyárutó és az őszkezdés legjava - mert ilyenkor még a nyár végéről és az ősz elejéről való friss finomságok is egyaránt megtalálhatnak minket a piacokon.

Ééés, ismét itt az ősz! Az évszak alapanyagi még nem jelentek meg teljes palettájukban a piacokon, nagyjából október közepétől nyűgöznek majd le minket a piac színes forgatagában. Szilva, körte viszont már kapható, de még a forró nyár termései is bőven, ami azért is jó, mert szeptemberben még nagyon olcsón juthatnunk hozzájuk.

Paradicsomot most akár kétszáz forintért árulnak a termelők és a hiperek is, így jó ötlet belőle eltenni, aszalni vagy leveshez, tésztához készíteni belőle szószt. Ne feledjük az utolsó nagy adag lecsókat sem, tegyünk is el belőle télire, ha már egyszer nekiálltunk! 

A szilva nagy felfutását éli, a szilvás szeptemberi sütiknél talán elképzelni sem lehet jobbat, de egy isteni, fahéjas krémlevesben is szeretjük! A körte szintén mázsaszámra terem, a körtedzsemek, körtés piték is nagy csábítók az indián nyárban. 

Hoztunk egy sütőtökös receptet is, mert itt-ott már találkoztunk narancssárga kedvencünkkel – most egy egyszerű verziót mutatunk!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!