7 töltött paprika, amit még szeptemberben el kell készítened

Hogyan is zárhatnánk a nyarat töltött paprikázás nélkül? Itt vannak a legjobb receptjeink! 

Ha jó töltött paprikára vágysz, akkor még most, a nyár végén dobj össze egy nagy adagot! Pár alapszabály betartásával igazán finomat alkothatsz, lássuk is a legfontosabbakat, hogy már a legközelebbi családi ebéden lenyűgözz mindenkit!

A házi paradicsomlével, paradicsomszósszal egyértelműen finomabb lesz a töltött paprika, amit aztán felobhatsz egy kis sűrítettparadicsommal. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, a rántással könnyedén be tudd sűríteni a végén. Figyelj rá, hogybazsalikomosíztől mentes legyen a paradicsomszószod, gyakran előfordul a boltban kapható termékekben, de a töltött paprikához nem fog passzolni.

Nem szükséges nagy lángon főzni a megtöltött paprikákat, és elég csak rázogatni, megmozgatni őket, de semmiképp se forgasd fakanállal, merőkanállal, mert így szétesnek majd a töltelékeid. A töltelék arányát illetően, sokkal több hús és kevésrizskell bele, de mindenképpen az előbbi javára legyenek jelen az összetevők. Kis lángon is elég főzni, így is nagyjából egy óra (picit kevesebb) alatt elkészül a töltött paprika. A rántást csak egészen a végénél tedd bele, pici liszt és zsír keverékét hevítsd fel egy külön edényben, majd óvatosan, pár paprikát arrébb tolva, öntsd a paradicsomos szószhoz.

  1. 1.

    Hagyományos töltött paprika

  2. 2.

    Dél-magyarországi töltött paprika

  3. 3.

    500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.

  4. 4.

    Töltött paprika Sylviától

  5. 5.

    Lecsóágyon sült töltött paprika

  6. 6.

    Töltött paprika levetkőztetve

  7. 7.

    Diétás töltött paprika

Még több töltött paprika receptITT

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek