Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 töltött paprika, amit még szeptemberben el kell készítened

Hogyan is zárhatnánk a nyarat töltött paprikázás nélkül? Itt vannak a legjobb receptjeink! 

Ha jó töltött paprikára vágysz, akkor még most, a nyár végén dobj össze egy nagy adagot! Pár alapszabály betartásával igazán finomat alkothatsz, lássuk is a legfontosabbakat, hogy már a legközelebbi családi ebéden lenyűgözz mindenkit!

A házi paradicsomlével, paradicsomszósszal egyértelműen finomabb lesz a töltött paprika, amit aztán felobhatsz egy kis sűrített paradicsommal. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, a rántással könnyedén be tudd sűríteni a végén. Figyelj rá, hogy bazsalikomos íztől mentes legyen a paradicsomszószod, gyakran előfordul a boltban kapható termékekben, de a töltött paprikához nem fog passzolni. 

Nem szükséges nagy lángon főzni a megtöltött paprikákat, és elég csak rázogatni, megmozgatni őket, de semmiképp se forgasd fakanállal, merőkanállal, mert így szétesnek majd a töltelékeid. A töltelék arányát illetően, sokkal több hús és kevés rizs kell bele, de mindenképpen az előbbi javára legyenek jelen az összetevők. Kis lángon is elég főzni, így is nagyjából egy óra (picit kevesebb) alatt elkészül a töltött paprika. A rántást csak egészen a végénél tedd bele, pici liszt és zsír keverékét hevítsd fel egy külön edényben, majd óvatosan, pár paprikát arrébb tolva, öntsd a paradicsomos szószhoz.

Még több töltött paprika recept ITT

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!