Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

9 jel, amiből tudhatod, hogy érdemes beülni egy étterembe

Veled is előfordult már, hogy csalódtál egy étteremben? Ezentúl nem fogsz majd mellé, mutatjuk, mi mindenre figyelj! 

Honnan tudhatod, hogy jó az étterem, ahova betértek ebédelni? Oké, ma már vannak applikációk, ahol meg lehet nézni az értékeléseket, de mindent az sem árul el, ráadásul ha hirtelen leszel éhes, nem biztos, hogy van kedved kommenteket olvasni. Milyen jelekre figyelj, amik segíthetnek eldönteni, hogy ma hol ebédelj?

A személyzet jókedvű

Sok múlik a pincérek jó hangulatán. Ha azt látod, hogy a felszolgálók kedélyesek, nevetnek és viccelődnek egymással, az már jó jel, mert arra utal, hogy szeretnek együtt dolgozni, esetleg szívesen dolgoznak a munkáltatójuknak. Ha a jó kedv akkor is jellemző, amikor nem az éppen fizető vendégek asztalánál vannak, akkor jó helyen jársz, valószínűleg a dolgozók jól érzik magukat az étteremben.


Ahogy belépsz, jól érzed magad

A hangulat kulcsfontosságú egy vendéglőben. Megalapozza az étkezés hangulatát, még mielőtt egyáltalán leülnél elolvasni az étlapot. Figyeld meg a dekorációt, a tányérokat más asztaloknál, az étlapot – ha ezek összhangban vannak, akkor a tulajdonosok végig gondolták a koncepciót!

Az étterem tele van

Ott vannak sokan, ahova az emberek szívesen visszatérnek. Ha egy étteremben rendszeresen sok a vendég, mindenképpen jó jel, mert mindenki ott szeret enni, ahol jó a kaja. Ez persze nem törvényszerű, de azért biztató, ha nehéz asztalhoz jutni a kiszemelt helyen (egyben bosszantó is!). 

A pincér tud válaszolni a kérdéseidre

Ez két okból is rendkívül fontos: egyrészt árulkodik arról, mennyire edukálja a vezetőség a pincéreket, másrészt arról is, hogy milyen régóta dolgozik az illető az adott helyen. Ha a menedzsment időt szán arra, hogy gondosan felvilágosítsa a pincéreket a menüről, akkor várhatóan az ételek elkészítésére is gondot fordít. 

Teljesítik az elvárásokat

Fontos, hogy azt kapd, amit vársz, ezért az a legjobb, ha már az étlapon jelzik, ha valami a szokottnál több időt fog igénybe venni. 

Gyakran változtatják az étlapot

Elég elszomorítóak tudnak lenni a téli saláták paradicsommal vagy az őszi spárgás fogások – egyszerűen azért, mert nem szezonálisak. A legjobb, ha naponta, hetente változtatja egy étterem a kínálatát, ügyelve arra, hogy bizonyos alapanyagok mikor elérhetőek. 

Ezt olvastad már? 

Ennyi borravalót adnak az amerikaiak vagy a franciák – mennyi az annyi? 

Helyi termelők alapanyagait használják

Ha az alapanyagok a közeli termelőktől származnak, az mindig jó jel, mert a minőségi alapanyagok érződnek az ételeken – egy helybeli pék vagy közeli hústermelő portékája sokat dob az összhatáson, és nem hátrány, ha a forrásokat az étlapon is feltüntetik. 

Nyitott konyhát üzemeltetnek

Ha az étterem engedi, hogy gyakorlatilag bárki rálásson arra, hogyan készül a vacsorája, az mindenképpen biztató jel: ilyet csak az enged meg magának, akinek nincsen titkolnivalója a konyhájával kapcsolatban. 

A mosdók csillogóan tiszták

Ha a mellékhelyiségek rendezettségére különösen figyelmet fordítanak, rendszeresen felmosnak, után töltik a vécépapírt, és tisztán tartják a mosdókagylót, akkor jó esély van rá, hogy az egész étterem működésére figyelmet szentelnek. 

Ez is érdekelhet:

via Taste of Home

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!