r
Nosalty Logó

Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 750 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 375 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 750 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel,a nádcukorral,a fahéjjal, és felforraljuk. (Én olyan méretű almákat vágtam, hogy szépen meg is puhult, és a szilva héja pedig nagyon szépen megszínezte a vizet.)
  2. A tejszínt, a fél csomag vaníliapudingot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd forráskor a leveshez adjuk. Addig kevergetjük, amíg a puding elkezd dermedni. (Ízlés szerint adható még hozzá cukor, stb. Vagy akár édesítővel is készíthető.)
  3. Miután elkészült, lehűtjük, itt még néha kevergessük meg. Majd ha teljesen lehűlt, tálalhatjuk is. Díszítésnek félbevágott szilvát rakjunk rá. (Én szívemszerint pár szem ribizlit és mentalevelet is raktam volna, de sajnos nem volt itthon.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 294
  • Össznézettség: 81422
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami hideg málnás-ribizlis levest szerettem volna csinálni, de sem málnát, sem ribizlit nem kaptam már... De volt szilva, ezért összehoztam ezt. :) :) :)

Hozzászólások

Marti48

Kedves Veronika, köszi ezt a nagyon guszta es nagyon finomnak igerkezö receptet:) Üdv.: Marti48

Törölt felhasználó

Kedves Márti, köszönöm szépen :) Nekem nagyon ízlett, remélem másnak is fog :) Üdv: Veronika

BERAN

Kedves Veronika, tényleg nagyon mutatós :), de mit?l krémleves? Pürésíted a gyümölcsöket menet közben? Üdv,Anikó

Törölt felhasználó

Kedves Anikó, nekem az els? adag szilva szétmállott teljesen, valamint a pudding is szépen bes?r?södött. Üdv, Veronika

Törölt felhasználó

Keresztlányommal (6 éves) f?z?cskézünk és erre a receptre esett ma a választás. Sajnos csak csokis puding van itthon, szóval azt kihagytuk, de cukros tejföllel+étkezési keményít?vel+egy kanál mézzel "u.a" az eredmény lett... :) Most h?l, félig majd pürésítve lesz. Köszönjük a receptet!

nagyzsu84

Nekem ez a kedvenc szilvás levesem. :) Már nem tudom hányszor készítettem a szezon alatt... megunhatatlan. :)

Törölt felhasználó

Az els? receptem ami nem sikerült. A vizezett tejszín ízét sem a puding sem a fahéj sem a cukor sem a gyümölcsök nem nyomták el :(

nancyangel

20%-os tejszínnel készítettem, és mivel dupla adag tejszínt és pudingport tettem bele, igazából puding lett a leves, de így is nagyon finom! :-)

orsikaa5

Nálunk fagyasztott szilvából készült a leves, úgyhogy a szép színhatás elmaradt. De legközelebb friss gyümölcsb?l is kipróbálom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!