hozzászólások (1)

leírás

Ovális vagy kerek formájú csonthéjas gyümölcs, hazánk legelterjedtebb gyümölcse. Rengeteg fajtája ismeretes, színét tekintve lehet sárga, zöld, piros, bordó, kék vagy lila. Nyersen fogyasztva értékes ásványianyag forrás és erősen antioxidáns hatású gyümölcs.
Sokféleképpen felhasználjuk, kitűnő lekvár készülhet belőle a téli hónapokra, de befőzésre is alkalmas, a hullott szilvából készítik a hungarikumnak számító szilva pálinkát, és a legjobb aszalványt adja. Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákba, főzve gyümölcslevesekben is kedvelt, az aszalt szilva kitűnő rágcsálnivaló, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadhúsokhoz. Az aszalt szilvában is megvan ami a friss szilvában, de töményebb mennyiségben.
Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.

 

mikor vegyem

Késő nyáron, ősszel. Aszalva, illetve mélyhűtve bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben tartva egy-két nappal tovább bírja, mint szobahőmérsékleten.

Szilva alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!