Az 5 legbizarrabb pizzafeltét

Van néhány olyan pizzafeltét, amitől egyenesen falnak tudnék menni – nem értem, hogyan lehet bizonyos élelmiszereket a tésztával és paradicsomszósszal együtt fogyasztani. 

Sonkás-sült babos pizza

A legbizarrabb variációról, amikor tényleg egészen morbid dolgokat képesek egyesek pizzára sütni, most eltekintenék, de Nórával összeállítottunk egy ötös listát azokról az élelmiszerekről, melyeket nem tennénk a pizzánkra, viszont gyakorta látjuk barátaink tányérján.

1. Ananász

Nem és nem. Tudjuk, hawaii pizza egyeseknek a mennyországot jelenti, de nem fér a fejünkbe, hogy hogyan illeszkedik össze a sonka és az egzotikus gyümölcs párosa, főleg egy jóféle vékony pizzatésztán. Az ízkombináció számunkra érthetetlen, valaki pizzafalatozás közben egyszer csak megkívánta az ananászt, ráejtett egy darabot a pizzára és arra gondolt: „hmmm, ez nagyon jó?!”

2. Pizzamozzarella

A mozzarella önmagában, főleg a bivalytejből készülő, melyhez csak igen ritkán adódik szerencsénk, ha egyáltalán, isteni találmány, tésztaételek egyik legkelendőbb hozzávalója, nyáron amúgy is kiemelt szerepet kap a sült zöldségek mellé. Viszont a nyúlós pizzamozzarella néven árusított tejszármazék az, aminek tényleg se íze, se bűze – ezzel a lendülettel papírlapot is lehetne sütni a pizzára.

Olasz vékony pizzatészta

3. Pizzakrém

Ezek a „legveszélyesebbek”, mert sosem tudhatod, hogy milyen ízű lesz, amit a pizzádra kensz. Jó-jó, elolvasod a címkét, de biztosra sosem mehetsz, persze a gyorsaság oltárán áldozandó ez egy vészmegoldás, de néha az ízfokozók annyira elnyomják a minimális, természetes paradicsomízt, nem beszélve a rengeteg sóról, hogy nem győzünk liternyi vizet csapolni a csapból az elfogyasztása után.

4. Felvágottak, szalámik

Ezek általános hozzávalói egy pizzának itthon, kivéve, ha a házhoz szállító cégek érezhetően a legolcsóbb, legvacakabb minőségűt tálalják elénk: akárcsak a pizzakrémen, ezeken is azonnal érződik, hogy mennyi a mesterséges anyag bennük.

5. Csirkehús, csirkemáj

Nóra a csirke különböző alkatrészeit nem tudja elképzelni a pizzán, és hát valljuk be, valahogy tényleg bizarrnak, nem odaillőnek hat egy csirkemájas pizza. Ebben az ételben az lenne a jó, ahogyan az olaszok is valójában szeretik: sok paradicsom, rukkola, legjobb sajt – egyszerűen, de istenien. A csirke valamiért agyonnyomja a légies kelt tésztát.

Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!