r
Nosalty Logó

Pizza Mozzarella

NS
Pizza Mozzarella
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

355
Kalória
13g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
10.4g
Zsír
90.3g
Víz
19.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 1416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    5477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3061 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A lisztet egy halomba szitálom, majd egy mélyedést formázok a közepére.
  3. Az élesztőt elmorzsolom a vízzel és a mélyedésbe öntöm.
  4. Összedolgozom az egészet egy puha tésztává. Az egyik kezemben a tésztát fogom, a másikkal pedig a sarkát tolom előre, amíg egy rugalmas tésztát nem kapok.
  5. Letakarva 3 órát kelesztem, majd kiborítom az asztalra és az ujjaimmal fél centi vastagra nyújtom.
  6. A paradicsomszósz elkészítése:
  7. Egy serpenyőt felmelegítek közepes lángon, majd beleöntöm az olajat. Ha az is felmelegedett beledobom a fél centis lapokra vágott fokhagymát.
  8. 1-2 percig pirítom úgy, hogy ne kapjon színt, majd még egy kis olajat adok hozzá, ami lehűti egy kicsit.
  9. A bazsalikomot durvára vágom és összekeverem a fokhagymás olajjal.
  10. A serpenyő szélén körbeöntöm a paradicsommal, majd a lángot feljebb veszem és felforralom az egészet.
  11. Leveszem a tűzről, sózom, borsozom, majd egy kicsit kihűtöm.
  12. A pizza összeállítása:
  13. A sütőt előmelegítem 230 fokra, egy márvány vagy terméskő lappal, amin elfér majd a pizza.
  14. A tésztámat kinyújtom, majd egy belisztezett tálca hátoldalára fektetem amiről könnyen a sütőbe tudom majd csúsztatni.
  15. A tészta tetejét megkenem a paradicsommal, szeletekre vágott mozzarella sajtot teszek rá és forró kőlapra csúsztatom.
  16. Nagyjából 5-6 percig sütöm, illetve amíg meg nem pirul egy kicsit a teteje.
  17. Olívaolajat és frissen reszelt parmezán sajtot teszek rá, amikor kivettem a sütőből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

Ha egy párat a mélyhűtőben tartok, nem kell rendelni pizzát :).

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...