r
Nosalty Logó

Pizza Margherita

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Margherita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6906.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    3094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1989 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 2801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    814 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk. Egy kevés lisztet még a tetejére szórunk, és konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük.
  3. Aztán hozzáadjuk a sót, az olajat, és annyi vizet, hogy kissé ragacsos, lágy masszát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, a rétestésztához hasonlóan jópárszor a deszkához csapjuk, cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarva ismét kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután lisztezett deszkára helyezzük, lazán átgyúrjuk, és aszerint, hogy 1 nagyobb vagy több kisebb pizzát akarunk belőle sütni, tenyerünkkel a kívánt formájúra és nagyságúra alakítjuk.
  5. Kiolajozott/ kivajazott sütőformába terítjük úgy, hogy a közepe vékonyabb, a pereme vastagabb legyen.
  6. A peremet kb. 2 cm szélesen takaratlanul hagyjuk, belsejét vékonyan megkenjük olajjal. Megrakjuk a csíkokra vágott vagy lazán szétnyomkodott paradicsomokkal, a vékonyan felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella felével, sózzuk, meghintjük bazsalikommal, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
  7. Forró sütőben 20-25 percig sütjük.
  8. A sütés befejezése előtt 5 perccel rakunk még rá vékonyan felszeletelt vagy lereszelt mozzarellát. Tetejét bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24965
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a pizzának a receptje állítólag 1889-ből származik, mikor is I. Umberto olasz király feleségének, Margherita királynének arra támadt kedve, hogy megízlelje a pórias pizzát. A palotába hívatták Nápoly leghíresebb pizzasütőjét, don Raffaelle Espositot, aki felesége, donna Rosa kíséretében be is vonult a királyi konyhába. Háromféle pizzát készítettek: egy hagyományosat olajjal, sajttal, bazsalikommal; egy másikat olajjal, paradicsommal, fokhagymával; és egy teljesen újat - piros paradicsommal, fehér mozzarellával és zöld bazsalikommal, az olasz nemzeti színeket idézve. Margherita királynénak ez utóbbi tetszett a legjobban, így don Raffaele másnap már Pizza Margherita néven reklámozta legújabb kreációját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek