r
Nosalty Logó

Szalámis calzone

NS
Szalámis calzone
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

1069
Kalória
51.3g
Fehérje
109.1g
Szénhidrát
47.8g
Zsír
293g
Víz
123g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 1069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 1069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3898 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet még szárazon összekeverjüka búzadarával, és megsózzuk.
  2. A vízben elkeverjükaz élesztőt.A liszt közepébe kézzel mélyedést fúrunk, amibe beleöntjükaz élesztős vizet, és hozzáadjukaz olajat.
  3. Összekeverjük, és ha összeállt, jól meggyúrjuk,és kis labdát formázunk belőle.
  4. Megszórjukliszttel. Lefedjük,és meleg helyen legalább három órát pihentetjük(nb. kelesztjük). Azért kell jó sokáig keleszteni, hogy a sütőben már ne akarjon tovább kelni a tészta.
  5. Ha megkelt, kézzel megnyomkodjuk, kilapítjuk, hogy nagyjából kör alakú maradjon, és kör alakúra nyújtjuk. (Lemértem; kb. 28 cm átmérőjű legyen, azaz jó vékony.)
  6. A paradicsomszószhoz:egy kis doboz paradicsompürét 1 dl vízzel elkeverünk, és feltesszükfőni. Sózzuk, és ízlés szerinti cayenne borsot szórunk rá. Ha megfelelően besűrűsödött, csipet kakukkfüvet és bazsalikomot szórunk bele.
  7. A hozzám eső felére letesszüka sajtot, majd a szalámit, majd ismét a sajtot, végül leöntjüka paradicsomszósszal. Ha ez megvan, a tészta másik felével letakarjuka töltelékes felét. Jól megnyomkodjuk, és körben felhajtogatjuka szélét.
  8. 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fontos, hogy jól megkeljen a tészta, mert egyébként kenyérlángos lesz belőle, és nem pizza. Az is lényeges, hogy jó vékonyra nyújtsuk a tésztát. Puha és ropogós pizza lesz a végeredmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek