Szalámis calzone
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A töltelékhez
A paradicsommártáshoz
-
57 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
1069
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A töltelékhez
A paradicsommártáshoz
-
57 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
1069
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
19.4g kenyérliszt bl8070 kcal
-
4.8g búzadara17 kcal
-
4.8g élesztő5 kcal
-
12.1g víz0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A töltelékhez
A paradicsommártáshoz
-
13.6g sűrített paradicsom11 kcal
-
19.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
207
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2613.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 293 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1069
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2613.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 293 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1069
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3898 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg kenyérliszt bl80
-
25 g búzadara
-
2.5 dkg élesztő
-
62.5 ml víz
-
0.5 ek olívaolaj
A töltelékhez
A paradicsommártáshoz
-
70 g sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet még szárazon összekeverjüka búzadarával, és megsózzuk.
- A vízben elkeverjükaz élesztőt.A liszt közepébe kézzel mélyedést fúrunk, amibe beleöntjükaz élesztős vizet, és hozzáadjukaz olajat.
- Összekeverjük, és ha összeállt, jól meggyúrjuk,és kis labdát formázunk belőle.
- Megszórjukliszttel. Lefedjük,és meleg helyen legalább három órát pihentetjük(nb. kelesztjük). Azért kell jó sokáig keleszteni, hogy a sütőben már ne akarjon tovább kelni a tészta.
- Ha megkelt, kézzel megnyomkodjuk, kilapítjuk, hogy nagyjából kör alakú maradjon, és kör alakúra nyújtjuk. (Lemértem; kb. 28 cm átmérőjű legyen, azaz jó vékony.)
- A paradicsomszószhoz:egy kis doboz paradicsompürét 1 dl vízzel elkeverünk, és feltesszükfőni. Sózzuk, és ízlés szerinti cayenne borsot szórunk rá. Ha megfelelően besűrűsödött, csipet kakukkfüvet és bazsalikomot szórunk bele.
- A hozzám eső felére letesszüka sajtot, majd a szalámit, majd ismét a sajtot, végül leöntjüka paradicsomszósszal. Ha ez megvan, a tészta másik felével letakarjuka töltelékes felét. Jól megnyomkodjuk, és körben felhajtogatjuka szélét.
- 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12997
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fontos, hogy jól megkeljen a tészta, mert egyébként kenyérlángos lesz belőle, és nem pizza. Az is lényeges, hogy jó vékonyra nyújtsuk a tésztát. Puha és ropogós pizza lesz a végeredmény.