r
Nosalty Logó

Virslis-koktélparadicsomos pizza

Andi80_
Virslis-koktélparadicsomos pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

401
Kalória
11g
Fehérje
56.7g
Szénhidrátok
13.4g
Zsír
47.9g
Víz
17.5g
Koleszterin
2.2g
Rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3722.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    3445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14891.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    13779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttajuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Ha már nem ragad a kezünkhöz a tészta, akkor jó. Meleg helyen, letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A szószhoz a sajtokat egy edénykében elkeverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával.
  4. A paradicsomokat megmossuk és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.
  5. A virsliket felkarikázzuk.
  6. Egy sütőformát vagy tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel és szépen belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a szósszal.
  7. A koktélparadicsomokat kettévágjuk és a virslivel együtt szépen a pizzára pakolgatjuk.
  8. Bekapcsoljuk a sütőt.
  9. A formában még kb 35 percet kelesztjük.
  10. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×3,5

Egy új receptet próbáltam ki a tésztára. Máskor dupla liszttel és 2,5 dkg élesztővel, no meg kevéske olajjal készül a pizza. Ez sem rossz, nem lett se túl vékony, se túl száraz. Épp jó. A virsli a hűtőben árválkodott, a paradicsomokat a kertben szedtem. Ez egy igazán kis költségvetésű pizza.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...