Olasz vékony pizzatészta recept

1 adag
743
kcal
Olasz vékony pizzatészta
Olasz vékony pizzatészta
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizzák közül csak az igazi olasz vékony, ropogós aljú pizza jöhet szóba nálam. Nagyon nem szeretem az itthon megszokott, általam lepénynek hívott vastag, sok feltétes, pizzának hívott dolgokat.

A képen látható pizzán Serrano sonka, ruccola és parmezánforgács van.

Ne felejtsük el, hogy a jó pizza tetejére csakis jó minőségű mozzarella kerülhet.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Lehet csak 1 órán át keleszteni,de akkor is nagyon jó tésztát kapunk,ha egy kiolajazott tálcára tesszük a kigombócolt pizzatésztát és frissentartó fóliával letakarva hűtőbe tesszük akár egész éjszakára is.

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta alaprecept, olasz pizza
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van tálas mixerünk, azzal dolgozzunk, de kézzel is tökéletes, csak ennek a pizzatésztának keményebb állaga van, mint a megszokottnak, így nehezebb vele dolgozni.
  2. Csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, sót és az olajat. Dagasszuk szép fényesre legalább 30 percig.
  3. Ezután gyúrjuk át egy picit kézzel. Egy késsel vágjunk a tetejére egy keresztet.
  4. Tegyük egy tálba,nedves konyharuhával takarjuk le, és kb. 2 és fél óráig kelesztjük.
  5. Miután szépen megkelt, vágjuk 5 egyenlő részre, és formáljunk belőle gombócokat. Ha az összesre szükségünk van, akkor nyújtás után az igény szerinti feltéttel már süthetjük is. Ha nem használjuk fel mindet, akkor kenjünk olajat egy tálcára, és folpack-kal letakarva, tegyük hűtőbe.
  6. A sütésnél a legmagasabb fokozatot használjuk. (Nekem van egy speciális olasz pizzasütő gépem, amin 350 fokon tudok sütni.)
  • sütési hőfok: 275°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 458
elküldve: 22
receptkönyben: 770
elkészítve: 20/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (27)

SulDi
SulDip, 2014-06-06 10:17

Szia!
Rengeteg féle- fajta pizzatésztát próbáltam már, de messze ez a legjobb recept! Köszönöm szépen! :)

kiagesa
kiagesap, 2013-09-13 13:59

Mennyi ideig lehet tárolni hűtőben?Még nem próbáltam ki de hétvégére tervezem!
Köszi

csicsatt22
csicsatt22v, 2013-08-25 12:09

Köszönöm ezt a remek receptet:)
Most már csak ezt a pizzatésztát fogom használni:)
Bár én egy kicsi oregánót is tettem a tésztába csak egy csipetnyit,)
És úgy még finomabb!!!!

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2013-09-15 11:23

Szívesen,örülök,hogy ennyire bevált :)
Én is teszek néha bele zöldfűszereket.
Üdv:Mercedes

bebice
bebicesze, 2013-07-24 19:38

Ez egyszerűen fenomenális tészta!!!!!! Nagyon sokféle tésztát csináltam már,de ez mindet felmúlta,köszönöm!

aphaedra
aphaedrasze, 2013-07-24 12:21

Fantasztikus!!!! Mindig sutom! Én a tesztajaba teszek szárított rozmaringot, oreganot, bazsalikomot is! Olyan illata van es íze, hihetetlen!!!!! Köszönöm

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesszo, 2013-07-27 20:12

Köszönöm :)
Én is szoktam néha tenni bele egy kis zöldfűszert,attól csak még finomabb lesz :)

Figura57
Figura57k, 2013-07-23 06:14

Mese nincs! Ezt meg kell csinálnom. bár egy picit kitágultak a pupilláim az 1 púpozott evőkanál só láttán. De kedves Mercedes hiszek Neked, és tuti, hogy finom lesz!

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesszo, 2013-07-27 20:11

Szia!
Tehetsz bele kevesebb sót is,ez mindig ízlés dolga,de szerintem kell bele,hogy egyensúlyban legyen a cukorral.
De azért köszi a bizalmat :)
Üdv:Mercedes

sweetmate4you
sweetmate4youszo, 2013-06-01 17:34

Hello Mercedes!
A recept tökéletes, az eddigiek közül a legjobb! Köszönöm szépen és további mindet jót kívánok.
Kellemes Hétvégét!
Üdvözlettel Ms. Sonja Smith

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2013-06-02 16:06

Szia!
Köszönöm szépen :)
Nagyon örülök,hogy ennyire bevált a receptem.
További jó sütést-főzést kívánok!
Üdv:Mercedes

hajo804
hajo804cs, 2013-02-07 17:46

Ez a recept volt a legtutibb eddig. Én annyival dobom fel a dolgot, hogy a tésztába belegyúrok egy fél kiskanál bazsalikomot, kakukkfüvet és oregánót. Hihetetlen ízt ad az egésznek. Valamint a feltétnél kötelezően mozzarella a borítás ;)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesszo, 2013-02-09 22:38

Köszi,hogy megírtad.Ezek a finom zöldfűszerek biztos csak finomabbá tették a pizza tésztáját.Mi is előszeretettel használjuk a pizza mozzarellát a tetejére.Üdv:Mercedes

michelle_tm
michelle_tmszo, 2013-01-19 20:07

Szia,
elkészítettem a pizzatésztát, igaz, hogy BL80-as kenyérliszt volt csak itthon, de hihetetlenül jó lett így is: vékony és roppan, ahogy én szeretem :) Még az egyébként fényevő lányom is falta, úgyhogy köszönöm a remek receptet :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2013-01-20 17:30

Szia!Örülök,hogy nektek is bevált.Egyébként én már sima finomliszttel is készítettem,úgy is jó volt:)Annak meg különösen örülök,hogy a Kislányodnak is ízlett.Szép napot!Mercedes

hoppkopp
hoppkoppsze, 2012-10-10 10:06

Kedves Mercedes!

Kérlek, írd meg, mire gondolsz, amikor azt írod, hogy "pizzaliszt"? Hol lehet kapni? Főleg olaszt?
Attól tartok, ha nem pont olyan lisztet használok, mint Te, nem lesz ugyanaz a végeredmény. Különben csak liszet írtál volna, nem? :)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesk, 2013-06-11 22:10

Kedves Hoppkopp!A pizzaliszt, 00-ás.De megcsinálhatod hagyományos liszttel is,de akkor egy kicsit más lesz.Neken hozzák beszállítòtòl,de szerintem nagyobb üzletekben pl:Metròban lehet kapni és bioboltokban is.A lényeg,hogy Bl 00-ás legyen!Üdv:Mercedes

Ildike001
Ildike001szo, 2012-01-14 22:55

De jó!Olaszország is felejthetetlen élmény lesz neked,és az emberek is,hangosak,de olyan aranyosak,na meg az igazi olasz cappucino!Ezt a tésztát elmentem,szerintem ez lesz a kedvencünk!:)

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesv, 2012-01-15 13:03

Szerintem is tetszeni fog,habár az olasz embereket annyira nem csípem.Vendéglátásban dolgozom amúgy,és ott elég sok féle nemzedékkel találkoztam már,hát az olaszokkal elég sok negatív tapasztalatom volt,de remélem a hazájukban máshogy viselkednek,de az is lehet,hogy pont kifogtam:-).........Remélem tetszeni fog a tészta végeredmény,csak arra tényleg figyelj,hogy olasz legyen a pizzaliszt,00-ás mert attól lesz igazi a pizzánk:-) Üdv:Merci

Ildike001
Ildike001p, 2012-01-13 22:15

Köszi,én is a vékony,ropogós pizzát szeretem!:)Olaszországban ettem ilyet előszőr és utoljára,a vendégek előtt készítették az olaszok,a tenyerükön nyújtották és a kemencében sütötték!

Kiss Mercedes
Kiss Mercedesszo, 2012-01-14 04:46

Szívesen:-) Én is külföldön ettem eddig a legfinomabb vékony ropogós pizzát,Görögországban Corfun egy igazi olasz tradícionális étteremben.A terasz részén volt kint egy hatalmas fatüzelésű kőkemence.Mindent a vendégek szeme elött csináltak.Hárman dolgoztak 1 pizza elkészítésével:Egyik nyújtotta kézzel,és természetesen közben dobálta fől-le,a második tette rá a feltétet,és végül a harmadik sütötte készre a pizzát.Felejthetetlen élmény volt végignézni,látszott rajtuk,hogy a vérükben van a dolog.És annak a pizzának az íze:Elmondhatatlanul fenséges volt.1-2 helyen azért itthon is lehet enni finomat,de persze össze sem lehet hasonlítani egy igazi olasz pizzával.....Már én is szeretnék enni egyet Olaszországban,készülök rá:-)

Legfrissebb cikkek

Heti menü: gyors ebéd iskolakezdésre
Heti menü: gyors ebéd iskolakezdésre
Véget ért a vakációs idény, újra elkezdődik az iskola és a hétköznapi hajtás. Ilyenkor jót tesz, ha ízletes ebédet fogyaszthatunk, de nem árt, ha gyorsan el is készíthető.
Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
743