Olasz vékony pizzatészta recept

Kalória?
Olasz vékony pizzatészta
Olasz vékony pizzatészta
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizzák közül csak az igazi olasz vékony, ropogós aljú pizza jöhet szóba nálam. Nagyon nem szeretem az itthon megszokott, általam lepénynek hívott vastag, sok feltétes, pizzának hívott dolgokat.

A képen látható pizzán Serrano sonka, ruccola és parmezánforgács van.

Ne felejtsük el, hogy a jó pizza tetejére csakis jó minőségű mozzarella kerülhet.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Lehet csak 1 órán át keleszteni,de akkor is nagyon jó tésztát kapunk,ha egy kiolajazott tálcára tesszük a kigombócolt pizzatésztát és frissentartó fóliával letakarva hűtőbe tesszük akár egész éjszakára is.

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta alaprecept, olasz pizza
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van tálas mixerünk, azzal dolgozzunk, de kézzel is tökéletes, csak ennek a pizzatésztának keményebb állaga van, mint a megszokottnak, így nehezebb vele dolgozni.
  2. Csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, sót és az olajat. Dagasszuk szép fényesre legalább 30 percig.
  3. Ezután gyúrjuk át egy picit kézzel. Egy késsel vágjunk a tetejére egy keresztet.
  4. Tegyük egy tálba,nedves konyharuhával takarjuk le, és kb. 2 és fél óráig kelesztjük.
  5. Miután szépen megkelt, vágjuk 5 egyenlő részre, és formáljunk belőle gombócokat. Ha az összesre szükségünk van, akkor nyújtás után az igény szerinti feltéttel már süthetjük is. Ha nem használjuk fel mindet, akkor kenjünk olajat egy tálcára, és folpack-kal letakarva, tegyük hűtőbe.
  6. A sütésnél a legmagasabb fokozatot használjuk. (Nekem van egy speciális olasz pizzasütő gépem, amin 350 fokon tudok sütni.)
  • sütési hőfok: 275°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 334
elküldve: 24
receptkönyben: 869
elkészítve: 37/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (31)

galaktikushercegno
galaktikushercegno v, 2015-02-15 20:34

Zseniális pizzatészta! Bár kicsit improvizáltam: 65dkg finomliszthez adtam 15dkg graham lisztet, plusz a hozzászólásokból inspirálódva zöldfűszereket... húdefinom lett! :) Majd egyszer kipróbálom ezt a pizzalisztet is, csak nem tudom, hol lehet kapni.
Eszter

nabradi
nabradi h, 2014-12-29 17:48

Köszi a receptet, elkészítettem, nagyon jó az állaga, pont olyan, amilyennek szerettem volna :) 2 db 32 cm-es pizza jött ki belőle :)

SulDi
SulDi p, 2014-06-06 10:17

Szia!
Rengeteg féle- fajta pizzatésztát próbáltam már, de messze ez a legjobb recept! Köszönöm szépen! :)

kiagesa
kiagesa p, 2013-09-13 13:59

Mennyi ideig lehet tárolni hűtőben?Még nem próbáltam ki de hétvégére tervezem!
Köszi

csicsatt22
csicsatt22 / csicsatt22 v, 2013-08-25 12:09

Köszönöm ezt a remek receptet:)
Most már csak ezt a pizzatésztát fogom használni:)
Bár én egy kicsi oregánót is tettem a tésztába csak egy csipetnyit,)
És úgy még finomabb!!!!

bebice
bebice sze, 2013-07-24 19:38

Ez egyszerűen fenomenális tészta!!!!!! Nagyon sokféle tésztát csináltam már,de ez mindet felmúlta,köszönöm!

aphaedra
aphaedra sze, 2013-07-24 12:21

Fantasztikus!!!! Mindig sutom! Én a tesztajaba teszek szárított rozmaringot, oreganot, bazsalikomot is! Olyan illata van es íze, hihetetlen!!!!! Köszönöm

Figura57
Figura57 k, 2013-07-23 06:14

Mese nincs! Ezt meg kell csinálnom. bár egy picit kitágultak a pupilláim az 1 púpozott evőkanál só láttán. De kedves Mercedes hiszek Neked, és tuti, hogy finom lesz!

Gamina
Gamina szo, 2015-01-03 21:34

Én is meglepődtem az 1 púpozott evőkanál són! ;) Körülbelül háromszor kerestem vissza, hogy de tuti? :) De beletettem. :) (Most kel éppen.)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes szo, 2013-07-27 20:11

Szia!
Tehetsz bele kevesebb sót is,ez mindig ízlés dolga,de szerintem kell bele,hogy egyensúlyban legyen a cukorral.
De azért köszi a bizalmat :)
Üdv:Mercedes

sweetmate4you
sweetmate4you szo, 2013-06-01 17:34

Hello Mercedes!
A recept tökéletes, az eddigiek közül a legjobb! Köszönöm szépen és további mindet jót kívánok.
Kellemes Hétvégét!
Üdvözlettel Ms. Sonja Smith

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes v, 2013-06-02 16:06

Szia!
Köszönöm szépen :)
Nagyon örülök,hogy ennyire bevált a receptem.
További jó sütést-főzést kívánok!
Üdv:Mercedes

hajo804
hajo804 / hajo804 cs, 2013-02-07 17:46

Ez a recept volt a legtutibb eddig. Én annyival dobom fel a dolgot, hogy a tésztába belegyúrok egy fél kiskanál bazsalikomot, kakukkfüvet és oregánót. Hihetetlen ízt ad az egésznek. Valamint a feltétnél kötelezően mozzarella a borítás ;)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes szo, 2013-02-09 22:38

Köszi,hogy megírtad.Ezek a finom zöldfűszerek biztos csak finomabbá tették a pizza tésztáját.Mi is előszeretettel használjuk a pizza mozzarellát a tetejére.Üdv:Mercedes

michelle_tm
michelle / michelle_tm szo, 2013-01-19 20:07

Szia,
elkészítettem a pizzatésztát, igaz, hogy BL80-as kenyérliszt volt csak itthon, de hihetetlenül jó lett így is: vékony és roppan, ahogy én szeretem :) Még az egyébként fényevő lányom is falta, úgyhogy köszönöm a remek receptet :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes v, 2013-01-20 17:30

Szia!Örülök,hogy nektek is bevált.Egyébként én már sima finomliszttel is készítettem,úgy is jó volt:)Annak meg különösen örülök,hogy a Kislányodnak is ízlett.Szép napot!Mercedes

hoppkopp
hoppkopp sze, 2012-10-10 10:06

Kedves Mercedes!

Kérlek, írd meg, mire gondolsz, amikor azt írod, hogy "pizzaliszt"? Hol lehet kapni? Főleg olaszt?
Attól tartok, ha nem pont olyan lisztet használok, mint Te, nem lesz ugyanaz a végeredmény. Különben csak liszet írtál volna, nem? :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes k, 2013-06-11 22:10

Kedves Hoppkopp!A pizzaliszt, 00-ás.De megcsinálhatod hagyományos liszttel is,de akkor egy kicsit más lesz.Neken hozzák beszállítòtòl,de szerintem nagyobb üzletekben pl:Metròban lehet kapni és bioboltokban is.A lényeg,hogy Bl 00-ás legyen!Üdv:Mercedes

Ildike001
Ildike001 szo, 2012-01-14 22:55

De jó!Olaszország is felejthetetlen élmény lesz neked,és az emberek is,hangosak,de olyan aranyosak,na meg az igazi olasz cappucino!Ezt a tésztát elmentem,szerintem ez lesz a kedvencünk!:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes v, 2012-01-15 13:03

Szerintem is tetszeni fog,habár az olasz embereket annyira nem csípem.Vendéglátásban dolgozom amúgy,és ott elég sok féle nemzedékkel találkoztam már,hát az olaszokkal elég sok negatív tapasztalatom volt,de remélem a hazájukban máshogy viselkednek,de az is lehet,hogy pont kifogtam:-).........Remélem tetszeni fog a tészta végeredmény,csak arra tényleg figyelj,hogy olasz legyen a pizzaliszt,00-ás mert attól lesz igazi a pizzánk:-) Üdv:Merci

Ildike001
Ildike001 p, 2012-01-13 22:15

Köszi,én is a vékony,ropogós pizzát szeretem!:)Olaszországban ettem ilyet előszőr és utoljára,a vendégek előtt készítették az olaszok,a tenyerükön nyújtották és a kemencében sütötték!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes szo, 2012-01-14 04:46

Szívesen:-) Én is külföldön ettem eddig a legfinomabb vékony ropogós pizzát,Görögországban Corfun egy igazi olasz tradícionális étteremben.A terasz részén volt kint egy hatalmas fatüzelésű kőkemence.Mindent a vendégek szeme elött csináltak.Hárman dolgoztak 1 pizza elkészítésével:Egyik nyújtotta kézzel,és természetesen közben dobálta fől-le,a második tette rá a feltétet,és végül a harmadik sütötte készre a pizzát.Felejthetetlen élmény volt végignézni,látszott rajtuk,hogy a vérükben van a dolog.És annak a pizzának az íze:Elmondhatatlanul fenséges volt.1-2 helyen azért itthon is lehet enni finomat,de persze össze sem lehet hasonlítani egy igazi olasz pizzával.....Már én is szeretnék enni egyet Olaszországban,készülök rá:-)

743