21 melengető gulyásleves gazdagon

A gulyáslevest kifejezetten magyar ételkülönlegességként ismerik világszerte, valóságos nemzeti jelképpé vált, a pulihoz hasonlóan társítják Magyarországhoz.

Külföldön a gulyás általában valamilyen raguszerű ételre utal, sűrű szafttal készítve. Az eredeti magyar étel azonban Gundel Károly, a legendás vendéglátós szavaival élve „(…) bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.

  1. 1.

    Tradicionális gulyásleves

  2. 2.

    Betyár gulyásleves

  3. 3.

    Az eredeti gulyás Ínyesmestertől

  4. 4.

    Csirkegulyás

  5. 5.

    Gulyás marhalábszárból

  6. 6.

    Magyar gulyás angol módra

  7. 7.

    Birkagulyás

  8. 8.

    Árva gulyás

  9. 9.

    Kolozsvári gulyás

  10. 10.

    Gulyásleves A kis gasztronautától

  11. 11.

    Csicsókás gulyásleves

  12. 12.

    Legendás gulyásleves

  13. 13.

    Originális gulyásleves

  14. 14.

    Darált húsgombócos gulyásleves

  15. 15.

    Marhagulyásleves grízgaluskával

  16. 16.

    Ír sörgulyás sertéshúsból

  17. 17.

    Korhely gulyás csicseriborsóval

  18. 18.

    Zöldséges sertésgulyás

  19. 19.

    Liba gulyásleves

  20. 20.

    Borsógulyás tyúkból

  21. 21.

    Sörös gulyásleves

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?