21 melengető gulyásleves gazdagon

A gulyáslevest kifejezetten magyar ételkülönlegességként ismerik világszerte, valóságos nemzeti jelképpé vált, a pulihoz hasonlóan társítják Magyarországhoz.

Külföldön a gulyás általában valamilyen raguszerű ételre utal, sűrű szafttal készítve. Az eredeti magyar étel azonban Gundel Károly, a legendás vendéglátós szavaival élve „(…) bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek