17 nyári étel a kukoricaszezonra!

Itt a kukoricaszezon! Finom, tápláló, és könnyen készíthetünk belőle sokféle ételt. Szerezd be a piacon: süsd vagy főzd, turmixold levesnek, add hozzá a nyári fogásaidhoz!

  1. 1.

    Sajtos-majonézes főtt kukorica

  2. 2.

    Füstös kukorica salsa

  3. 3.

    Baconbe tekert grillezett kukorica

  4. 4.

    Uborkás chilis kukoricasaláta

  5. 5.

    Kukoricás lepénykék

  6. 6.

    Gomolyás sültzöldség

  7. 7.

    Kukoricakrémleves parmezánnal és chilivel

  8. 8.

    Csirkés taco

  9. 9.

    Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával

  10. 10.

    Pórés kukoricaleves

  11. 11.

    Enchilada verde

  12. 12.

    Főtt kukorica télire üvegben

  13. 13.

    Kukoricás rösti

  14. 14.

    Kukoricás kenyér Szisszi konyhájából

  15. 15.

    Kukoricás burgonyaleves

  16. 16.

    Kukoricás húsgombóc

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?