13 ok, hogy még ma vegyél spenótot!

Vitamin- és ásványianyag-dús spenótötletek, jóval túl a főzeléken.

A minap egy Jamie Oliver-féle lencselevest készítettem, amibe az utolsó fázisban friss spenótot is tenni kellett, és ennek kapcsán gondolkoztam el azon, hogy az évi pár alkalomnál sokkal gyakrabban kellene fogyasztanom ezt az értékes zöldséget. Amilyen kis egyszerű levél, olyan gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, noha a tévhit ellenére nem a vastartalma az igazán figyelemreméltó. Találunk benne vasat is, de csak úgy, mint más növények esetében, ez a vastartalom nem szívódik fel olyan hatékonyan, mint az állati eredetű alapanyagok vastartalma.

A spenót ellenben gazdag folsavban és magnéziumban, élelmi rostokban, káliumban és C-vitaminban. Felhasználhatósága bőven túlmutat a menzai parajfőzeléken (bár én ezt a klasszikus ételt is nagyon kedvelem igaz, inkább édesanyám konyhájából), hozzáadhatjuk levesekhez, hús- és halételekhez, készíthetünk belőle salátát, könnyű köretet.

Receptjeink közül kigyűjtöttem 13 klassz spenótos receptet, nekem így ránézésre azt mondanám, hogy a 10-es a kedvencem (sok fokhagyma, szójaszósz, szezámolaj, szezámmag - imádom), de most újra átfutottam és igazából nem is tudok már választani, mindegyik egyre jobban tetszik. Nektek?

Olvastad már?

10 kaja, amivel felpörgetheted magad

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek