11 könnyű zöldbabos ebédötlet

Itt a zöldbabszezon, ne sajnáljuk magunktól, hiszen frissen, zsengén az igazi. Ezúttal 11 db ~500 kcal energiatartalmú receptet gyűjtöttem nektek!

Nemrégiben egy egyedi palóclevessel lettünk másodikak a falusi gyereknapi főzőversenyen. Egyedi volt, mert ˇ10-en voltunk a csapatban, és mindenki hozzátett egy kicsit a recepthez. Az alapok persze a klasszikusak voltak, de azért megjelent némi hagyománytól eltérés is az üst körül matató 10 pár kéznek köszönhetően.

Én a versenyt megelőzően azon busongtam, hogy hogy is lesz ez fagyasztott zöldbabból, majd a verseny előtti napon lementem a helyi piacra, és hogy hogy nem, szembejött az első idei zöldbab. Ó, hogy megörültem neki! A csapattársaim is! Természetesen a második helyet sem véletlenül nyertük el.

Ennek örömére ma az alacsony energia- és szénhidráttartalmú zöldbab került nálam terítékre. Kínálatunkból kiválogattam most 11 db ~500 kcal energiatartalmú, 1400-1600 kcal-os napi étrendbe illeszthető, ebédre való zöldbabos ételt, főzzétek meg valamelyiket a héten ebédre!

Olvastad már?

10 ok, amiért nem fogysz

 1. 1.

  Zöldséges-barnarizses egytál

 2. 2.

  Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva

 3. 3.

  Rakott zöldség kuszkusszal

 4. 4.

  Marhahúsos zöldség-bőségtál

 5. 5.

  Lazac zöldbabrakáson burgonyapürével

 6. 6.

  Zöldbabos rakott zabkása

 7. 7.

  Tejfölös zöldségágyon sült csirke és halfilé

 8. 8.

  Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából

 9. 9.

  Snidlinges tejfölös csirke

 10. 10.

  Zöldbabos egytál

 11. 11.

  Citromos borjúszelet parmezánmorzsás zöldbabbal és salátatekerccsel

Címlapról ajánljuk

További cikkek