Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos rakott zabkása

Zöldbabos rakott zabkása
Zöldbabos rakott zabkása
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldbab szezon van, ez a recept pedig kicsi újítás a sok zöldbabfőzelék és rakott zöldbab után. Nagyon finom, könnyű étek két fő részére.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot kevés sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
  2. A zabpelyhet sűrűre főzzük 2 dl tej-2 dl víz keverékében kevés sóval és egy gerezd reszelt fokhagymával. Amikor kész, állni hagyjuk 10 percet fedő alatt.
  3. A joghurtba belekeverjük a tojásokat, sózzuk, és belereszeljük a másik gerezd fokhagymát.
  4. Olívaolajjal kikenünk egy hőálló tálat, beleterítjük a zabkását. Ezen elterítjük a zöldbabot is.
  5. Nyakon öntjük a tojásos joghurttal, és ráreszeljük a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x15x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 544
elküldve: 8
receptkönyvben: 226
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldbab kásával, zabpelyhes zöldbabrakottas, zabkásás zöldbabos egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
zabpehely 7 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tej 2 dl
joghurt 125 g
tojás 2 db
gomolya sajt 5 dkg
zöldbab 25 dkg
1 csipet
olívaolaj 1 ek