r
Nosalty Logó

Zöldbabos rakott zabkása

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldbabos rakott zabkása
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 927 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 464 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    393 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 927 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot kevés sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
  2. A zabpelyhet sűrűre főzzük 2 dl tej-2 dl víz keverékében kevés sóval és egy gerezd reszelt fokhagymával. Amikor kész, állni hagyjuk 10 percet fedő alatt.
  3. A joghurtba belekeverjük a tojásokat, sózzuk, és belereszeljük a másik gerezd fokhagymát.
  4. Olívaolajjal kikenünk egy hőálló tálat, beleterítjük a zabkását. Ezen elterítjük a zöldbabot is.
  5. Nyakon öntjük a tojásos joghurttal, és ráreszeljük a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x15x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7135
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbab szezon van, ez a recept pedig kicsi újítás a sok zöldbabfőzelék és rakott zöldbab után. Nagyon finom, könnyű étek két fő részére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek