r
Nosalty Logó

Zserbó mézeskalács emberke

A konyha világa
Zserbó mézeskalács emberke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

960
Kalória
15.7g
Fehérje
99.1g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
25.4g
Víz
104.3g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
50.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    355 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7140.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1006 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    594.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 5757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 446 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Lisztben elkeverjük a sót, cukrot, élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, tejjel, tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
  2. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd mézeskalács emberke sütőformába terítjük, az oldalára is, a túllógó részeket levágjuk.
  3. Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
  4. Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra, az oldalára nem kell tésztát igazítani, levágjuk a túllógó darabokat.
  5. Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
  6. Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával. Szintén levágjuk a túllógó részeket.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsül.
  8. Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Náluk az inkább töltelékes, mint tésztás zserbó a ZSERBÓ, nem igazán látni a lapokat, picit alacsony, de mi így szeretjük, és miért ne lehetne formában sütni?! Attól a zserbó még zserbó marad.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...