Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó mézeskalács emberke

Zserbó mézeskalács emberke
Zserbó mézeskalács emberke
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Náluk az inkább töltelékes, mint tésztás zserbó a ZSERBÓ, nem igazán látni a lapokat, picit alacsony, de mi így szeretjük, és miért ne lehetne formában sütni?! Attól a zserbó még zserbó marad.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztben elkeverjük a sót, cukrot, élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, tejjel, tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
  2. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd mézeskalács emberke sütőformába terítjük, az oldalára is, a túllógó részeket levágjuk.
  3. Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
  4. Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra, az oldalára nem kell tésztát igazítani, levágjuk a túllógó darabokat.
  5. Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
  6. Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával. Szintén levágjuk a túllógó részeket.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsül.
  8. Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 025
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbó, karácsonyi zserbó,formában sült zserbó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

960
tönkölybúza liszt 35 dkg
cukor 5 dkg
vaj 20 dkg
1 tk
instant élesztő 4 g
tej 0.7 dl
tojás 1 db
dió 14 dkg
cukor 7 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek