Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó huzsi konyhájából

Zserbó huzsi konyhájából
Zserbó huzsi konyhájából
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a család kedvenc sütije, a párom ezt kért névnapjára, semmi mást. Egy tepsivel pillanatok alatt elfogyott. Próbáld ki, hidd el megéri!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

ajánlat

Ajánlott hozzá egy erős kéz, nekem mindig elfárad a csuklóm a tészta meggyúrása után, aztán kicsit nehézkes mindig a tepsi formájára kinyújtani, de hidd el a végeredmény miatt megéri. Csodás ez a süti, és mint láthatjátok a képen is, ez 4 lapos, tehát 3 rész dió, amivel még finomabb és ízletesebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, azalatt a lisztet a margarinnal jól összedörzsöljük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját és 1 egész tojást, végül a felfuttatott élesztőt is.
  3. Ha mindezeket jól összegyúrjuk, 4 egyforma cipóra osztjuk.
  4. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, baracklekvárral megkenjük, és a 3 felé osztott diós töltelékkel egyenletesen meghintjük, majd meglocsoljuk 0,5 dl rummal.
  5. Rátesszük a második kinyújtott lapot, és úgy járunk el vele, mint az elsőnél. A harmadik lapnál szintén ez a a folyamat.
  6. Végül a negyedik lapot ráhelyezzük, picit megnyomkodjuk a lapokat, hogy a töltelék sütés után ne hulljon szét, és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a lap ne puposodjon fel. Aztán 1 órát hagyjuk kelni.
  7. Az egy óra leteltével sütőbe tesszük, és megsütjük. Félidőben érdemes megfordítani.
  8. Ha kihűlt, a tetejére az elkészített csokimázt rátesszük, melynek elkészítési módját megtalálhatjuk minden egyes tortabevonó leírásában, de én gőz fölött készítem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-lekváros szelet, gerbeaud szelet, zserbó rumos-diós töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huzsi
huzsi / huzsi Fri, 2011-12-23 09:44

Örülök neki, nálam favorit ez a süti, most is sütöttünk egy jó nagy tepsivel :)
Kellemes Ünnepeket!

897
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 3 ek
tojás 3 db
tej 1.5 dl
élesztő 3 dkg
dió 50 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütő rum 1.5 dl
sárgabaracklekvár 300 g
tortabevonó 10 dkg
margarin 10 dkg