r
Nosalty Logó

Zserbó huzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Zserbó huzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 897 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 10739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 424 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 897 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.6 g

Zsír

  • Összesen
    662.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    327 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1098 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2221 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 10739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 424 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, azalatt a lisztet a margarinnal jól összedörzsöljük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját és 1 egész tojást, végül a felfuttatott élesztőt is.
  3. Ha mindezeket jól összegyúrjuk, 4 egyforma cipóra osztjuk.
  4. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, baracklekvárral megkenjük, és a 3 felé osztott diós töltelékkel egyenletesen meghintjük, majd meglocsoljuk 0,5 dl rummal.
  5. Rátesszük a második kinyújtott lapot, és úgy járunk el vele, mint az elsőnél. A harmadik lapnál szintén ez a a folyamat.
  6. Végül a negyedik lapot ráhelyezzük, picit megnyomkodjuk a lapokat, hogy a töltelék sütés után ne hulljon szét, és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a lap ne puposodjon fel. Aztán 1 órát hagyjuk kelni.
  7. Az egy óra leteltével sütőbe tesszük, és megsütjük. Félidőben érdemes megfordítani.
  8. Ha kihűlt, a tetejére az elkészített csokimázt rátesszük, melynek elkészítési módját megtalálhatjuk minden egyes tortabevonó leírásában, de én gőz fölött készítem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10972
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Ajánlott hozzá egy erős kéz, nekem mindig elfárad a csuklóm a tészta meggyúrása után, aztán kicsit nehézkes mindig a tepsi formájára kinyújtani, de hidd el a végeredmény miatt megéri. Csodás ez a süti, és mint láthatjátok a képen is, ez 4 lapos, tehát 3 rész dió, amivel még finomabb és ízletesebb.

Receptkategóriák

Ez a család kedvenc sütije, a párom ezt kért névnapjára, semmi mást. Egy tepsivel pillanatok alatt elfogyott. Próbáld ki, hidd el megéri!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Koszonet a remek receptert nagyon jolsikerult!!

huzsi

Örülök neki, nálam favorit ez a süti, most is sütöttünk egy jó nagy tepsivel :) Kellemes Ünnepeket!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek