r
Nosalty Logó

Zserbó 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbó 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 5369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a száríott élesztőt, a vaníliás cukrot, és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Elmorzsoljuk a zsírral, a tojással és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
  3. 4 kis cipóra osztjuk.
  4. A tepsit (kb 23 x 38 cm-eset) kicsit kizsírozzuk.
  5. A cipókat vékonyra nyújtjuk.
  6. Beletesszük az első lapot a tepsibe.
  7. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk darált dióval, és meghintjük a cukorral.
  8. Rátesszük a következő lapot.
  9. Megint megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, és cukrozzuk.
  10. Begfedjük a harmadik lappal.
  11. A tészta tetejét megszúrkáljuk villával, és sütjük: 180 fokon kb 20 perc alatt, míg rózsaszín nem lesz a teteje.
  12. Ahogy kivesszük a sütőből, leöntjük olvasztott csokoládéval.
  13. Amint kihűlt, éles késsel felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 45958
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 08.

Ajánló

Bármilyen ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elmaradhatatlan tradícionális családi sütemény nálunk a zserbó. Enélkül elképzelhetetlen bármilyen ünnep. Garantáltan mindenki kedvencévé válik. Ha kisebb tepsiben süti valaki, érdemes 4 cipóra osztani, hogy ne legyen túl vastag a tészta. A lekvárral se spóroljunk, különben száraz lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek