Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó 4.

Zserbó 4.
Zserbó 4.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elmaradhatatlan tradícionális családi sütemény nálunk a zserbó. Enélkül elképzelhetetlen bármilyen ünnep.
Garantáltan mindenki kedvencévé válik. Ha kisebb tepsiben süti valaki, érdemes 4 cipóra osztani, hogy ne legyen túl vastag a tészta.
A lekvárral se spóroljunk, különben száraz lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármilyen ünnepi alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a száríott élesztőt, a vaníliás cukrot, és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Elmorzsoljuk a zsírral, a tojással és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
  3. 4 kis cipóra osztjuk.
  4. A tepsit (kb 23 x 38 cm-eset) kicsit kizsírozzuk.
  5. A cipókat vékonyra nyújtjuk.
  6. Beletesszük az első lapot a tepsibe.
  7. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk darált dióval, és meghintjük a cukorral.
  8. Rátesszük a következő lapot.
  9. Megint megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, és cukrozzuk.
  10. Begfedjük a harmadik lappal.
  11. A tészta tetejét megszúrkáljuk villával, és sütjük: 180 fokon kb 20 perc alatt, míg rózsaszín nem lesz a teteje.
  12. Ahogy kivesszük a sütőből, leöntjük olvasztott csokoládéval.
  13. Amint kihűlt, éles késsel felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 331
elküldve: 1
receptkönyvben: 268
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tetej
Tetej / tetej Tue, 2011-07-12 20:49

Kedves Mária,én is így csinálom csak nem szoktam a dióra cukrot tenni. Mert a lekvár is édes.Jeles ünnepeken nélkülözhetetlen.

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-05-06 19:31

Igen, Marika! Ez az igazi zserbó!!! Tudtam, hogy benned nem fogok csalódni! :-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-05 14:34

És mi lesz a negyedik cipó sorsa???????????????????

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-02-05 19:28

Bocsánat kimaradt,a negyediket ugyanúgy ki kell nyújtani, és a harmadik lapot megkenni lekvárral, rá a cukros diót és betakarni a negyedik lappal. Ki kell javítani, kösz, hogy észre vetted! Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-11-24 20:58

Kipróbáltam és nagyon finom.

1343
finomliszt 28 dkg
mangalica zsír 14 dkg
cukor 5 dkg
instant élesztő 1 tasak
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
mangalica zsír 1 ek
dió 20 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
cukor 4 ek
csokoládé 10 dkg