r
Nosalty Logó

Zöldspárga sonka- és baconköntösben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Zöldspárga sonka- és baconköntösben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 441 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 220 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3480 micro
Összesen 441 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megkapirgáljuk, a spárgák végeit levágjuk. Sós, cukros vízben feltesszük főni egy serpenyőbe. Közben a fokhagymát, petrezselymet aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. A spárgákat 8 perc után kivesszük, kettesével betekerjük a sonkába s a baconbe. Majd kivesszük a krumplikat is, a főzővizet félretesszük.
  3. A serpenyőbe locsolunk olívaolajat, belerakjuk a spárgákat és krumplikat, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük, a végén átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok).
  4. Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, benne megkapatjuk a fokhagymát, öntünk rá tejet, szórunk rá lisztet, beleszórjuk a sajtot, fűszerezzük, öntünk rá fehérbort. Jól elkeverjük, félretesszük.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra spárgát és krumplit, az utóbbira szórunk petrezselymet, s locsolunk a tányérra sajtszószt, s teszünk rá kaprigyümölcsöket. Természetesen fehérborral fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2819
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldspárga sonka- és baconköntösben
Hobbychef 738 recept

Fejedelmi étel, kár hogy igen rövid a spárga szezonja.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csatlakozom a rajongókhoz: tényleg fejedelmi!

Hobbychef

Köszönöm. ?rülök, hogy tetszik a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?