Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségkenyér gluténmentesen

Zöldségkenyér gluténmentesen
Zöldségkenyér gluténmentesen
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentesen valami finomat és tartalmasat akartam készíteni. Isteni lett. Lányom szerint furcsa, de nagyom finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, joghurtot, tojást és az olajat habosra keverjük.
  2. A paprikát, a sajtot és a paradicsomot felkockázzuk. A kukoricát és az olajbogyót leöblítjük. Az olajbogyót felaprítjuk.
  3. A folyékony alapanyagokhoz hozzákeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a sót.
  4. Beleforgatjuk a zöldségeket.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Zsírpapírral bélelt formába öntjük, és 180 C°-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 045
elküldve: 11
receptkönyvben: 184
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós-paprikás kenyér, zöldséges kenyér, gluténmentes kenyér

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

syssi75
syssi75 Wed, 2013-10-16 15:51

Szia teljes kiőrlésű lisztből is el lehet készíteni?

kdrita
kdrita / kdrita Wed, 2013-10-16 17:58

Szia nem tudom mert csak gluténmentes liszttel sütöttem de szerintem biztos. Valószínűleg más lesz az állaga mert sikért tartalmaz a teljes kiőrlésű liszt.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2013-02-05 12:38

Szia!
Megsütöttem, naggggyon jó lett! Könnyű a tésztája, a teteje ropogós és picit tényleg a bundáskenyérre emlékeztet az íze :) 75 ml olajat tettem csak bele, a zöldségeken én is variáltam :)
Langyosan szeltem, így a sütőpapír még ragaszkodott a kenyérhez, de hátha kihűlve lejön majd szépen. Nagyon örülök ennek a receptnek, mert ez jól csomagolható, laktató, munkába is vihető étel. Köszönet a receptért, Hajni

kdrita
kdrita / kdrita Tue, 2013-02-05 13:11

Szia!

Örülök, hogy ízlett, egészségedre. A zöldségekkel meg nyugodtan lehet variálni aki szereti húst is lehet belekeverni. Rita

pofijanika
pofijanika / pofijanika Fri, 2013-01-25 17:36

Nagyon finom volt. Annyira emlékeztetett az igazi bundás kenyérre! Sok tojás-olajos tészta.
Csak kukoricát raktam bele, mert más hirtelen nem volt itthon, és csak 20 gramm sót tettem az egészbe. Talán a 90 gramm olajat is lecsökkentem legközelebb mondjuk 80-ra, de így is nagyon jó lett az állaga, csak kicsit kalóriamániás vagyok. :)

Nagyon köszönöm!

kdrita
kdrita / kdrita Sat, 2013-01-26 18:43

Szívesen egészségedre. Örülök, hogy ízelt. :) Szerintem az a jó ha mindenki a saját szájíze szerint alakít recepteken. Úgy hogy csak bátran.:)

Brumóka
Brumóka Thu, 2013-10-03 11:40

Emberek! A receptben 8 gramm só van, nem 8 dkg! Én az unokáimmal a mértékegység-átváltásokat sütés során szoktam gyakoroltatni. Nem mondom, vannak még gondok, néha résen kell lennem.
Én holnap próbálom ki, remélem sikerül, mert az unokámról is most bizonyosodott be, hogy lisztérzékeny és a suliban nincs diétás koszt.
Olyan recepteket keresek, amiből másnap szendvicset lehetne csinálni, mert általában 14 óráig van tanítás. A hivatalos gluténmentes lisztből sütött kenyeret ismerjük / a vejem is lisztérzékeny, de szabadabban mozog, nem kell neki uzsonna/, de az csak frissen ehető. Le lehet fagyasztani, de valahogy szendvicsgyártáshoz nem tűnik alkalmasnak.Nagyon remélem, hogy beválik.

anyuka54
anyuka54 Fri, 2013-10-04 10:12

Most már tényleg 8 gramm van írva,de amikor megkérdeztem még biztos hogy 80 gramm volt! :-)

kdrita
kdrita / kdrita Thu, 2013-01-24 09:07

Szia

Szerintem nem mert a zöldségek elveszik a sósságot de kipróbálhatód kevesebbel is.

567
rizsliszt 180 g
növényi tej 2 dl
növényi joghurt 4 ek
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 dl
8 g
szódabikarbóna 1 tk
kápia paprika 0.5 db
sajt 10 dkg
koktélparadicsom 4 db
fekete olajbogyó 8 db
csemegekukorica 4 dkg