Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges raguleves csirkemellel és tejföllel

Zöldséges raguleves csirkemellel és tejföllel
Zöldséges raguleves csirkemellel és tejföllel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár ünnepi alkalomkor vagy csak a hétköznapokon is nagyon fincsi ez a leves. Én dupla adagot szoktam készíteni, hisz hamar elfogy, és ha marad másnapra, akkor is ugyanolyan jó az íze.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megfonnyasztjuk a hagymát, mellé tesszük a kockára vágott csirkehúst.
  2. Fehéredésig keverjük, majd a szintén kockára vágott zöldségeket és a borsót hozzátesszük. Pároljuk legalább 30 percig, majd a fűszerekkel ízesítjük.
  3. A kanál lisztet 1 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi bőven. Beletörjük a fokhagymát is. Puhára főzzük.
  4. A tejfölt elkeverjük a levesből merített tiszta lével jó simára. Aztán besűrítjük a levest vele. A végén apróra vagdalt petrezselyem zölddel díszítjük.
  5. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 10 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
774 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, csirke raguleves, zöldséges raguleves, tejfölös leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2060
vaj 10 dkg
csirkemell filé 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldborsó 10 kg
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 csapott ek
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 4 dl
víz 2.5 l
ételízesítő 1 teáskanál
fehér bors 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
petrezselyem 2 teáskanál