Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz

Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz
Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kuszkusz az észak afrikai konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga, de nem egy külön gabonafajta, hanem búzadarából és búzadaralisztből készítik. A búzadarás keverékből készítik az apró gyöngyöket, és legtöbbször előfőzik, ezért lehet pillanatok alatt elkészíteni, és főzést sem igazán igényel. Az előfőzött kuszkuszhoz csak forró vizet kell adnod, és ha néhány percig állni hagyjuk, már kész is van. Már csak a vajat kell hozzákeverni ahhoz, hogy igazán ízletes legyen.

A kuszkuszhoz gyakran fogyasztanak fűszeres, csicseriborsós zöldséges fogásokat. A kuszkusz és a csicseriborsó együtt fogyasztva teljes értékű fehérjével látja el a szervezeted, minden szükséges aminosavat be tudsz így vinni.
 
 

hozzávalók / 4 adag

Zöldségek

Kuszkusz

  • 250 g kuszkusz (előfőzött kuszkusz)
  • 2.5 dl forrásban lévő víz
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint

ajánlat

A kuszkusz, mivel búzából készül nem gluténmentes, ezért ha gluténmentes diétán vagy, akkor a kuszkusz helyett készítsd a receptet rizzsel vagy quinoaval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, a karfiolt tisztítsuk meg és szedjük rózsáira, a cukkiniket vágjuk vastagabb darabokra, aprítsuk fel a petrezselymet. A csicseriborsót alaposan mossuk le folyóvíz alatt egy szűrőben.
  2. Hevítsünk fel egy edényben a ghít, majd tegyük bele az aszafoetidát. majd adjuk hozzá a kurkumát, chilit, gyömbért, fahéjat, és keverjük együtt is, hogy kijöjjenek az ízek. Adjuk hozzá a sárgarépát, és öntsük fel a vízzel, és fedő alatt forraljuk fel. Majd takarékon főzzük 5 percig a répákat. Amikor kezdenek puhulni, adjuk hozzá a karfiolt és a cukkinit, és kb. 10 percig főzzük kis lángon. Majd keverjük bele a csicseriborsót és a petrezselymet, és fedő nélkül főzzük még kb. 5 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén ízlés szerint sózhatjuk.
  3. A kuszkuszt helyezzük egy tálba, és öntsük le a forró vízzel, és hagyjuk néhány percig állni, majd adjuk hozzá a vajat, és sózzuk meg ízlés szerint. Majd szedjük ki tányérokra, és a tetejére tegyünk a csicseriborsós zöldségekből.:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 127
elküldve: 3
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kuszkusz zöldségekkel, cukkinis karfiolos kuszkusz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

621
ghee 4 ek
aszatgyanta 1 teáskanál
gyömbér 2 teáskanál
chili 1 db
kurkuma 1 teáskanál
fahéj 2 csipet
sárgarépa 4 közepes db
víz 3.5 dl
karfiol 45 dkg
cukkini 2 közepes db
csicseriborsó konzerv 400 g
petrezselyem 3 ek
0 ízlés szerint
kuszkusz 250 g
víz 2.5 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint