r
Nosalty Logó

Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldségek

Kuszkusz

Összesen 621 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldségek

Kuszkusz

Összesen 2487 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldségek

Kuszkusz

Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2327 micro
Összesen 621 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9306 micro
Összesen 2487 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Zöldségek

Kuszkusz

Elkészítés

Zöldségek

  1. A sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, a karfiolt tisztítsuk meg és szedjük rózsáira, a cukkiniket vágjuk vastagabb darabokra, aprítsuk fel a petrezselymet. A csicseriborsót alaposan mossuk le folyóvíz alatt egy szűrőben.
  2. Hevítsünk fel egy edényben a ghít, majd tegyük bele az aszafoetidát. majd adjuk hozzá a kurkumát, chilit, gyömbért, fahéjat, és keverjük együtt is, hogy kijöjjenek az ízek. Adjuk hozzá a sárgarépát, és öntsük fel a vízzel, és fedő alatt forraljuk fel. Majd takarékon főzzük 5 percig a répákat. Amikor kezdenek puhulni, adjuk hozzá a karfiolt és a cukkinit, és kb. 10 percig főzzük kis lángon. Majd keverjük bele a csicseriborsót és a petrezselymet, és fedő nélkül főzzük még kb. 5 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén ízlés szerint sózhatjuk.
  3. A kuszkuszt helyezzük egy tálba, és öntsük le a forró vízzel, és hagyjuk néhány percig állni, majd adjuk hozzá a vajat, és sózzuk meg ízlés szerint. Majd szedjük ki tányérokra, és a tetejére tegyünk a csicseriborsós zöldségekből.:)
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8309
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 10.

Ajánló

A kuszkusz, mivel búzából készül nem gluténmentes, ezért ha gluténmentes diétán vagy, akkor a kuszkusz helyett készítsd a receptet rizzsel vagy quinoaval.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz
Vitai Kati 92 recept

A kuszkusz az észak afrikai konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga, de nem egy külön gabonafajta, hanem búzadarából és búzadaralisztből készítik. A búzadarás keverékből készítik az apró gyöngyöket, és legtöbbször előfőzik, ezért lehet pillanatok alatt elkészíteni, és főzést sem igazán igényel. Az előfőzött kuszkuszhoz csak forró vizet kell adnod, és ha néhány percig állni hagyjuk, már kész is van. Már csak a vajat kell hozzákeverni ahhoz, hogy igazán ízletes legyen. A kuszkuszhoz gyakran fogyasztanak fűszeres, csicseriborsós zöldséges fogásokat. A kuszkusz és a csicseriborsó együtt fogyasztva teljes értékű fehérjével látja el a szervezeted, minden szükséges aminosavat be tudsz így vinni.    

Hozzávalók

Zöldségek

Kuszkusz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.