r
Nosalty Logó

Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz

Vitai Kati
Zöldséges-csicseriborsós kuszkusz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zöldségek

Kuszkusz

621
Kalória
18g
Fehérje
83.1g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
422.5g
Víz
57g
Koleszterin
13.4g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldségek

Kuszkusz

Összesen 621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldségek

Kuszkusz

Összesen 2487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldségek

Kuszkusz

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    422.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2327 micro
Összesen 621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1690.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9306 micro
Összesen 2487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

Zöldségek

  1. A sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, a karfiolt tisztítsuk meg és szedjük rózsáira, a cukkiniket vágjuk vastagabb darabokra, aprítsuk fel a petrezselymet. A csicseriborsót alaposan mossuk le folyóvíz alatt egy szűrőben.
  2. Hevítsünk fel egy edényben a ghít, majd tegyük bele az aszafoetidát. majd adjuk hozzá a kurkumát, chilit, gyömbért, fahéjat, és keverjük együtt is, hogy kijöjjenek az ízek. Adjuk hozzá a sárgarépát, és öntsük fel a vízzel, és fedő alatt forraljuk fel. Majd takarékon főzzük 5 percig a répákat. Amikor kezdenek puhulni, adjuk hozzá a karfiolt és a cukkinit, és kb. 10 percig főzzük kis lángon. Majd keverjük bele a csicseriborsót és a petrezselymet, és fedő nélkül főzzük még kb. 5 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén ízlés szerint sózhatjuk.
  3. A kuszkuszt helyezzük egy tálba, és öntsük le a forró vízzel, és hagyjuk néhány percig állni, majd adjuk hozzá a vajat, és sózzuk meg ízlés szerint. Majd szedjük ki tányérokra, és a tetejére tegyünk a csicseriborsós zöldségekből.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A kuszkusz az észak afrikai konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga, de nem egy külön gabonafajta, hanem búzadarából és búzadaralisztből készítik. A búzadarás keverékből készítik az apró gyöngyöket, és legtöbbször előfőzik, ezért lehet pillanatok alatt elkészíteni, és főzést sem igazán igényel. Az előfőzött kuszkuszhoz csak forró vizet kell adnod, és ha néhány percig állni hagyjuk, már kész is van. Már csak a vajat kell hozzákeverni ahhoz, hogy igazán ízletes legyen. A kuszkuszhoz gyakran fogyasztanak fűszeres, csicseriborsós zöldséges fogásokat. A kuszkusz és a csicseriborsó együtt fogyasztva teljes értékű fehérjével látja el a szervezeted, minden szükséges aminosavat be tudsz így vinni.    

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...