Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres-tonhalas tészta

Zöldfűszeres-tonhalas tészta
Zöldfűszeres-tonhalas tészta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szupergyors és tápláló ebédötlet, amit munkába is magaddal vihetsz.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és bőségesen megsózzuk. Amikor forr, beletesszük a tésztát, és a csomagoláson jelzett ideig al dentére (roppanósra) főzzük.
  2. Közben az olívaolajat késes robotgépbe tesszük. A bazsalikom száráról letépkedjük a leveleket, és az olajhoz adjuk. A petrezselyemleveleket szintén a robotgépbe tesszük, hozzáadunk 1/2 teáskanál sót, ízlés szerint borsot, majd alacsony fokozaton felaprítjuk.
  3. A megfőtt tésztát leszűrjük, de nem mossuk le hideg víz alatt, hanem rögtön összekeverjük a zöldfűszeres-szósszal. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A tonhalkonzervet szűrőkanálba tesszük, alaposan lecsepegtetjük, majd a tonhalat egy tálba kanalazzuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a kapribogyót is. Ráfacsarjuk egy fél citrom levét, és a tészta tetejére halmozzuk.
  5. Az újhagymákat megmossuk, felkarikázzuk, és a tésztához adjuk. Jól záródó üvegben vagy műanyag dobozban a felhasználásig hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 723
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pesztós tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bella Domenica
Bella Domenica Tue, 2018-10-02 09:05

Kedves Spar Séf,
nagyon tetszik a recept, ki fogom próbálni.

Még az olaszok között is ritka, aki fogkeményen szereti a tésztát, én picit tovább fogom főzni és csak annyit, amit rögtön megeszek. Melegítve csak a magyar "krumlistészta" jó.

Köszönöm a receptet!

571
fusilli tészta 20 dkg
tonhalkonzerv 80 g
kápia paprika 1 db
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert
újhagyma 2 db
kapribogyó 0.25 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint