r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben

NS
Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

319
Kalória
11.5g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
187.8g
Víz
90g
Koleszterin
13.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

Összesen 1274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8340 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 1274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A raviolihoz

  1. A lisztet a tojásokkal és a sóval elkeverjük, és addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz. (Víz vagy liszt hozzáadása esetleg szükséges lehet a megfelelő állag eléréséhez.) Cipóvá formázzuk, és pihentetjük.
  2. A szokásos módon feltesszük főni a zöldséglevesünket ízlés szerinti zöldségekkel és ízesítéssel. (A sárgarépát érdemes juliennere vagyis vékony hasábokra vágni, mert úgy mutatósabb lesz a levesünkben.)
  3. A tésztát praktikus legalább két részre osztani, ezt követően pedig egyenletesen kb. 0,5 mm vastagon négyzet alakúra nyújtjuk. A tészta felét nagyon enyhén vízzel spricceljük meg, szórjuk rá a zöldfűszereket, és takarjuk be a tészta másik felével. Rányomkodjuk, kicsit ismételten nyújtunk rajta, majd négyzet alakúra vágjuk.
  4. Több adagra osztva forró, sós vízbe dobjuk a tésztánkat, megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, ekkor kihalásszuk azokat. Ilyenkor a tészta még csak al dente, de fontos, hogy ne főzzük puhára, hisz még a levessel is összefőzzük majd. Hogy a tészta ne álljon össze, 1-2 evőkanál olajat öntünk rá, és óvatosan megkeverjük.
  5. Ha a zöldséglevesben a répa már majdnem teljesen puha, a leveshez adjuk a tésztát. Kicsit főzzük együtt, majd melegen kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Az őszi takarítás közben kezembe akadt egy régi főzős magazin. Abban találtam rá a leves alapötletét jelentő receptre. Eredetileg durumbúzalisztet ajánlottak a raviolihoz, ami valószínűleg jobban illene az olaszos irányhoz, de durumbúza híján teljes kiörlésű liszttel készült el a tészta, illetve eredetileg erőleves betétjeként szerepelt az újságban. Nem recepthűen készült az étel, de mint a ravioli betét ötletadóját illett ezt megemlíteni. :)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek