r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben

NS
Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

319
Kalória
11.5g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
187.8g
Víz
90g
Koleszterin
13.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

Összesen 1274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8340 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 1274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A raviolihoz

  1. A lisztet a tojásokkal és a sóval elkeverjük, és addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz. (Víz vagy liszt hozzáadása esetleg szükséges lehet a megfelelő állag eléréséhez.) Cipóvá formázzuk, és pihentetjük.
  2. A szokásos módon feltesszük főni a zöldséglevesünket ízlés szerinti zöldségekkel és ízesítéssel. (A sárgarépát érdemes juliennere vagyis vékony hasábokra vágni, mert úgy mutatósabb lesz a levesünkben.)
  3. A tésztát praktikus legalább két részre osztani, ezt követően pedig egyenletesen kb. 0,5 mm vastagon négyzet alakúra nyújtjuk. A tészta felét nagyon enyhén vízzel spricceljük meg, szórjuk rá a zöldfűszereket, és takarjuk be a tészta másik felével. Rányomkodjuk, kicsit ismételten nyújtunk rajta, majd négyzet alakúra vágjuk.
  4. Több adagra osztva forró, sós vízbe dobjuk a tésztánkat, megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, ekkor kihalásszuk azokat. Ilyenkor a tészta még csak al dente, de fontos, hogy ne főzzük puhára, hisz még a levessel is összefőzzük majd. Hogy a tészta ne álljon össze, 1-2 evőkanál olajat öntünk rá, és óvatosan megkeverjük.
  5. Ha a zöldséglevesben a répa már majdnem teljesen puha, a leveshez adjuk a tésztát. Kicsit főzzük együtt, majd melegen kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Az őszi takarítás közben kezembe akadt egy régi főzős magazin. Abban találtam rá a leves alapötletét jelentő receptre. Eredetileg durumbúzalisztet ajánlottak a raviolihoz, ami valószínűleg jobban illene az olaszos irányhoz, de durumbúza híján teljes kiörlésű liszttel készült el a tészta, illetve eredetileg erőleves betétjeként szerepelt az újságban. Nem recepthűen készült az étel, de mint a ravioli betét ötletadóját illett ezt megemlíteni. :)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...