Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres pesto

Zöldfűszeres pesto
Zöldfűszeres pesto
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pesto szerintem úgy az igazi, ha mi magunk készítjük. A legismertebb felhasználási módja, ha tésztára tesszük, viszont ezen kívül még lehet belőle mártogatós pirítós vagy baguette mellé, ízesíthetünk vele salátaöntetet, krumplipürét, tehetjük zöldséglevesbe is akár (olaszok pl. minestrone levesbe is tesznek). Lehet benne húst, halat pácolni, tehetjük lasagne vagy cannelloni töltelékébe (én húsvétra a kaszinótojás töltelékébe is tettem), összekeverhetjük főtt krumplival (hasonlóan a petrezselymes krumplihoz), vagy mehet pizzatésztára is. A lehetőségek száma végtelen :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszernövényeket és az újhagyma zöldjét megtisztítjuk, apróbb darabokra vágjuk, és megfuttatjuk egy kis olívaolajon.
  2. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a sót, még egy kis olívaolajat, napraforgómagot, fokhagymát, és összeturmixoljuk.
  3. Ha szükséges, lágyítsuk még egy kis olívaolajjal.
  4. Nem kell sajnálnunk a só mennyiségét, úgy jó, ha egy picit sósabb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 923
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pesztó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
vízitorma 2 csokor
bazsalikom 1 csokor
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 csokor
metélőhagyma 1 csokor
újhagyma zöldje 3 db
olívaolaj 2 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
napraforgómag 4 ek