Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto Rosso házilag

Pesto Rosso házilag
Pesto Rosso házilag
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a vörös pesto bolti változatát, de az ott kapható kis üvegnyi szósz a fél fogamra se elég, így a címkéjén lévő összetevők alapján kikísérleteztem, hogy itthon hogyan tudnám elkészíteni, így bármikor kedvemre csemegézhetek belőle. Isteni a bolti is, na de így, hogy friss bazsalikomból készült, még mennyeibb lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én legtöbbször pirítósra kenve fogyasztom, de fel lehet használni különböző szószokhoz keverve, levesek, raguk ízesítésére. Mártogatósnak, vagy csak egyszerűen főtt tésztával összekeverve is nagyon finom.
Még ízletesebb, ha 1-2 napot hagyjuk összeérni az ízeket.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprított paradicsomot tésztaszűrön lecsepegtetjük, levét kinyomkodjuk.
  2. A szárított paradicsomot lecsepegtetjük, összedaraboljuk.
  3. A kesudiót ledaráljuk.
  4. A sajtokat lereszeljük.
  5. A bazsalikomleveleket felcsíkozzuk.
  6. A fokhagymát durvára vágjuk.
  7. A hozzávalókat gyorsvágóba tesszük (botmixert is használhatunk), ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és pürésítjük.
  8. Végül az olívaolajat lassan csurgatva, hozzákeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 29 364
elküldve: 4
receptkönyvben: 423
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vörös pesto, piros pesto, paradicsomos pesto, Pesto alla Siciliana

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lumiere
lumiere / lumiere Wed, 2014-07-16 09:23

Szia! Tetszik a recept és szeretném kipróbálni. Az a kérdésem, hogy a pecorino sajt helyett vajon a Grana Padano sajt is jó lenne?

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Wed, 2012-06-06 20:00

Kedves Szaszy,
most készítettem el, és hû meg há, csillagos ötös!! Egyszerûen isteni, tökéletes lett. Egy részéhez padlizsánt kevertem és gnocchival ettük, a maradék meg várja a sorát a hûtõben, de max két nap és az is elfogy ;))
Köszi, hogy megosztottad, mostantól kezdve hülye leszek boltit venni :))
üdv,
Zsófi

ojsika
Pompadour / ojsika Fri, 2012-04-27 15:40

Kedves Szaszy!
Nagyon tetszik a recepted :) !
Mennyi ideig tartható el ez a pesto? Hűtőben tartva esetleg tovább is?
Köszi, Pompadour

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2012-05-01 18:55

Kedves Pompadour!
Örülök, hogy tetszik a recept! :) Ha a pestot pár milliméternyi olajréteggel befeded, akkor hűtőszekrényben néhány hétig eláll, de ha nagyobb mennyiség készül belőle, akár le is lehet fagyasztani. Remélem tudtam segíteni! :)
Üdv: Szaszy

394
konzerv paradicsom 80 dkg
szárított paradicsom 15 dkg
kesudió 6 dkg
trappista sajt 4 dkg
pecorino sajt 5 dkg
bazsalikom 1 marék
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl