Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselyem pesto 2.

Petrezselyem pesto 2.
Petrezselyem pesto 2.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép petrezselyemgyökeret kaptam, nagy mennyiségű zöldjével együtt. A gyökérből leves, a zöld egy részéből pesto készült. A petrezselyemzöldhöz jól illik a dió íze, így az került bele a semlegesebb ízű mandula helyett. Az olajos magvas ízt tovább erősítve az olívaolaj mellett hidegen sajtolt tökmagolajat is adtam hozzá.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tésztákon kívül ízesíthetünk vele leveseket, mártásokat, húsokat, zöldséges ételeket. Ha nagyobb mennyiséget készítünk tegyük üvegbe és hűtőben tároljuk.
Parmezán sajttal is gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy késes aprító tartályába tesszük és szép apróra vágjuk (turmixoljuk). 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 419
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 3 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-21 21:12

Sok jó ötletet lehet tanulni Tőletek!Ez is az.Örülök,hogy rátaláltam a Nosalty -ra

200
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
dió 5 dkg
olívaolaj 3 ek
tökmagolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint