Vízitorma
189 kcal
Vízitorma-krémleves zöldborsóval
218 kcal
Narancsos vízitormasaláta
459 kcal
Zöldfűszeres pesto
1298 kcal
Nyúl, cékla, vízitorma
Leírás
A vízitorma alkalmazása javítja a táplálkozást, ugyanakkor egyedi, borsos aromát kölcsönöz az ételeknek. Gyakran összetévesztik a kerti zsázsával, de a séfek és az otthoni szakácsok mindkettőt szeretik termeszteni, és mindkettővel egyforma mértékben szeretnek főzni.Gyógynövényként a vízitormát a világ minden táján már régóta használják otthoni gyógynövényes kúrákra. A növény friss, föld feletti szárát, illetve nedűjét használják. Konyhai felhasználás során akkor van a legjobb íze, ha zsengén, még virágzás előtt leszedik. A nyersen és főve is ízletes, nyersen sok C-vitamint tartalmaz. Köretekhez, szendvicsekhez, tésztákhoz, különféle húsok pácolásához, krémlevesnek nagyszerű.
100 g Vízitorma
fehérjetartalom
2.3 g
zsírtartalom
0.07 g
szénhidráttartalom
1.29 g
víztartalom
95.11 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
120 mg
Foszfor
60 mg
Nátrium
41 mg
Magnézium
21 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.129 g
C vitamin
43 mg
Kolin
9 mg
Lutein+zeaxantin
5767 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2.3 g
Zsír
telített zsírsav
0.027 g
egyszeresen telített zsírsav
0.008 g
többszörösen telített zsírsav
0.035 g
ásványi anyagok
Kalcium
120 mg
Vas
0.2 mg
Magnézium
21 mg
Foszfor
60 mg
Nátrium
41 mg
Cink
0.11 mg
Réz
0.077 mg
Mangán
0.244 mg
Szelén
0.9 µg
szénhidrát
rost
0.5 g
cukor
0.2 g
víz
95.11 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.09 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.12 mg
Niacin - B3 vitamin
0.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.31 mg
Folát
9 µg
Kolin
9 mg
Béta-karotin
1914 µg
Lutein+zeaxantin
5767 µg
E vitamin
1 mg
K vitamin
250 µg
A vitamin
160 µg
C vitamin
43 mg
B6 vitamin
0.129 g