r
Nosalty Logó

Zöldborsós-tejszínes csirkeragu

Ági78
Zöldborsós-tejszínes csirkeragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
36.2g
Fehérje
19.2g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
266.5g
Víz
135.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1321 micro
Összesen 550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3094.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1065.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5284 micro
Összesen 2197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A borsót enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben kissé lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd rátesszük a szintén kockára vágott hagymát és paprikát.
  3. Mikor a hagyma már üveges, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig fedő alatt pároljuk.
  4. A borsót leszűrjük, félretesszük. A gombát megpucoljuk, és kockákra vágjuk.
  5. A fedőt levesszük, hozzáadjuk a húshoz a gombát, és megvárjuk, míg a nagyja leve elfő. Ekkor hozzáadjuk a borsót, átmelegítjük.
  6. Megszórjuk kakukkfűvel, ráhintjük a lisztet, kicsit átpirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, és az egészet felforraljuk.
  7. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Szeretjük a tejszínes-zöldborsós dolgokat. Ha esetleg nincs otthon tejszín, tejföllel is nagyon finom, de akkor kell hozzá némi víz, hogy ne legyen túl sűrű a ragu. Erdélyi szalonna helyett (mi azért szeretjük, mert kellemes füstös-fokhagymás íze van), húsos szalonna is tökéletes. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...