Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsópestós fusilli

Zöldborsópestós fusilli
Zöldborsópestós fusilli
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A laza nyári esték tökéletes párja, friss, zsenge zöldborsóval, magvakkal, bazsalikommal és persze parmezánnal!
Zöldborsópesztós fusilli, egy kis szárított paradicsommal! ;)

hozzávalók / 4 adag

A pesztóhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A pestóhoz

  1. Egy aprítógépbe tesszük a hozzávalókat, és ledaráljuk.
  2. Félretesszük, és elkészítjük a tésztát.

A tésztához

  1. A csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tésztát, közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd jöhet a fokhagyma és a szárított paradicsom.
  3. Néhány percig pirítjuk, ügyelve arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, majd levesszük a tűzről.
  4. A kifőtt tésztát egy kevés főzővízzel együtt elkeverjük a hagymás alappal.
  5. Megszórjuk parmezán sajttal, hozzákeverjük a pestót, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pesztós tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
bazsalikom 1 marék
petrezselyem 0.5 csokor
zöldborsó 250 g
fokhagyma 4 gerezd
fenyőmag 35 g
citromlé 0.5 citromból nyert
parmezán sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.6 dl
fusilli tészta 30 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
szárított paradicsom 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
parmezán sajt 50 g