r
Nosalty Logó

Zöldborsópestós fusilli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Zöldborsópestós fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pesztóhoz

A tésztához

Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pesztóhoz

A tésztához

Összesen 2796 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pesztóhoz

A tésztához

Összesen 277 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    2402 micro
Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1023 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3234 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    9607 micro
Összesen 2796 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4561 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A pesztóhoz

A tésztához

Elkészítés

A pesztóhoz

  1. Egy aprítógépbe tesszük a hozzávalókat, és ledaráljuk.
  2. Félretesszük, és elkészítjük a tésztát.

A tésztához

  1. A csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tésztát, közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd jöhet a fokhagyma és a szárított paradicsom.
  3. Néhány percig pirítjuk, ügyelve arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, majd levesszük a tűzről.
  4. A kifőtt tésztát egy kevés főzővízzel együtt elkeverjük a hagymás alappal.
  5. Megszórjuk parmezán sajttal, hozzákeverjük a pestót, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7992
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A laza nyári esték tökéletes párja, friss, zsenge zöldborsóval, magvakkal, bazsalikommal és persze parmezánnal! Zöldborsópesztós fusilli, egy kis szárított paradicsommal! ;)

Hozzávalók

A pesztóhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?